UEFA žestoko kaznila turskog reprezentativca: Prisjelo mu slavlje veličanjem ekstremističke grupacije

epa11453725 Stefan Posch (L) of Austria goes for a header during the UEFA EURO 2024 Round of 16 soccer match between Austria and Turkey, in Leipzig, Germany, 02 July 2024. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Kako smo već pisali UEFA je potvrdila jučer da je počela istragu protiv Meriha Demirala zbog nesportskog ponašanja tijekom utakmice osmine finala Europskog prvenstva između Turske i Austrije. Turska je slavila 2:1 te se plasirala u četvrtfinale. Nije sporna pobjeda Turske, sporan je način proslave turske pobjede od strane dvostrukog strijelca, već spomenutog Demirela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše njemački Bild turski defenzivac dobio je žestoku suspenziju. Naime, turski reprezenttivac dobio je dvije utakmice suspenzije, dakle, prisilne pauze.

Na potezu UEFA: Junak turske pobjede proslavio na uvredljiv i neciviliziran način

Što se zapravo dogodilo? Naime, Demirel je nakon pobjede protiv Austrije slavio na u najmanju ruku neprimjeren način. Preciznije, prema navijačima pokazivao je simbol grupe “Sivi vukovi”, a riječ je o ekstremističkoj grupi koja je zabranjena u Austriji, ali i u dobrom dijelu Europe.

UEFA je smatrala kako je Demirel na taj način provocirao Austrijance te je uslijedila zaslužena kazna. Naime, da sve po turskog reprezentativca bude još gore objavio je fotografiju svoje proslave pobjede i na Twitteru zbog čega je dobio ogromne kritike. U sve se uključila UEFA te je pokrenuta službena istraga, a onda je uslijedila i kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog veličanja ekstremističke, paravojne grupacije, Demirel je izgubljen za četvrtfinale Eura, što je težak udarac za turskog izbornika. Naime, Vincenzo Montella neće moći računati na jednog od najvažnijih igrača svoje ekipe u četvrtfinalu protiv Nizozemske. Zaista teška, ali ipak zaslužena kazna za ovog sjajnog, ali i nepromišljenog, nogometaša.

Nadali se novčanoj kazni

Podsjetimo, UEFA još uvijek nije službeno objavila svoju odluku, no Bild definitivno zna o čemu piše te zašto. Njemački Bild tvrdi kako je odluka već donesena i da je Demiral sigurno dobio dvije utakmice suspenzije zbog nesportskog ponašanja protiv Austrije.

Kada je istraga pokrenuta Turci su se nadali kako će Demirel biti kažnjen novčanom kaznom, međutim, prevarili su se. UEFA je žestoko kaznila turskog reprezentativca kako bi poslužio svima za primjer, posebno onima koji bi se odvažili slaviti na isti ili sličan način. Podsjetimo, utakmica četvrtfinala Turska – Nizozemska na rasporedu je u subotu u 21 sat. Demiral će na raspolaganju Montelli biti samo u slučaju da se Turska plasira u finale Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.