Ukić o donaciji reprezentativaca: ‘Pokazali smo da smo ekipa’

Foto: fah

Hrvatski košarkaški reprezentativci donirali su više od dva milijuna kuna za borbu protiv koronavirusa i za sanaciju štete u Petrovoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ponosan sam na svoje suigrače. Puno više energije i vremena je trebalo da to izrealiziramo nego što sam ja mislio. Prikupljanje sredstava je bio najmanji problem. Postojala je procedura, htjeli smo biti sigurni da će pomoć doći onima kojima je najpotrebnije u ovom trenutku. Sretni smo što smo barem na ovakav način pomogli zemlji, rekao je kapetan reprezentacije Roko Ukić za Hrvatski radio.

– Ideja je bila da to napravimo kao ekipa. Imali smo vrhunsku komunikaciju, sa svih strana svijeta smo se skupili lako i dogovorili. To je zalog i ljudskog potencijala koji reprezentacija ima, što je nekad i važnije. Znamo da nam je to često bio veći problem nego sami parket. Jedva čekamo da sve skupa to pokažemo na parketu: da je ovo bolja i drugačija reprezentacija od nekih koje smo dosad imali prilike gledati. Nadam se da će nam to biti dodatni razlog da se ujedinimo unutar ekipe, dodao je Ukić.

– Svi dečki su velikog srca. Kada treba pomoći uvijek uskaču, ne samo košarkaši, već svi sportaši. Najviše vremena se potrošilo komu uplatiti donaciju, na kraju je odluka pala da se ide izravno prema bolnici, objasnio je izbornik Veljko Mršić koji, iako se ne igra i trenira, gleda utakmice i razmišlja o košarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ostanite doma, disciplina, strpljenje i nadamo se da ćemo uskoro opet živjeti život kakav smo živjeli do nedavno, poručio je Mršić.

Igračima je čestitao i Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza. – Čestitam igračima, bila je to njihova inicijativa. Svaka kuna je potrebna s obzirom na sve skupa što nam se dogodilo, rekao je Vranković pa se osvrnuo i na odgodu Olimpijskih igara za sljedeću godinu. Split je trebao biti domaćin kvalifikacijskog turnira.

– Zasad se ne zna kada će biti termin odigravanja kvalifikacijskih turnira. Idemo iz dana u dan. Uz Eurobasket teško će biti sve to realizirati sljedeće godine, zaključio je Vranković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.