Uoči utakmice Lige prvaka trener Olympiakosa Theodoros Vlachos poručio: ‘U Dubrovnik smo došli po pobjedu’

Foto: fah

Trener vaterpolskog kluba Olympiakosa Theodoros Vlachos izjavio je u utorak u Dubrovniku kako je igrati protiv Juga uvijek teško, posebno u Gružu, jer prvak Hrvatske svake godine ima jaku momčad, ali da je njegov sastav u Dubrovnik došao po pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlachos je na konferenciji za medije uoči utakmice 7. kola B skupine LEN Lige prvaka između Juga CO i Olympiakosa, koja se na dubrovačkom Gružu igra u srijedu 23. siječnja u 20.30 sati, istaknuo kako će to biti velika utakmica protiv velikog kluba, jedinog koji u skupini ima maksimalni učinak.
“Prošlog vikenda osvojili smo Kup Grčke i dosta smo se koncentrirali na taj završni turnir, jer želimo zadržati prvo mjesto u svim nacionalnim natjecanjima. Protiv Juga želimo odigrati najbolje što možemo i prvi krug završiti s dobrim rezultatom”, rekao je Vlachos i dodao kako će iduće utakmice u Ligi prvaka biti još važnije jer će u njima prvak Grčke tražiti osvajanje jednog od tri mjesta koja vode na završni turnir u Hannover.
“Želimo pokušati obraniti titulu prvaka Europe, a za to moramo na koncu sezone biti jaki i zdravi te na Final 8 odigrati najbolje”, rekao je Vlachos.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak istaknuo je kako o značaju utakmice puno govori podatak da je Olympiakos branitelj naslova te naglasio da će utakmica biti vrhunska, ali i neizvjesna.
“Ušli smo ove sezone u Ligu prvaka s maksimalnim brojem pobjeda, iako je to za nas bilo malo i neočekivano, dok je Olympiakos neočekivano izgubio neke bodove. Uhvatili su formu, prije nekoliko dana obranili i Kup Grčke. Nadam se da ćemo u srijedu imati pravi praznik vaterpola“, rekao je Kobešćak.
Proteklih tjedana Jugova momčad imala je problem s ozljedama i gripom, ali je Kobešćak potvrdio da će u vodu gruškog bazena uskočiti u punom sastavu.
Jugov reprezentativni centar Luka Lončar napomenuo je kako su oba kluba u posljednjih nekoliko godina standardni sudionici završnih turnira Lige prvaka pa očekuje veliku i tešku utakmicu u Gružu.
“Na nama je malo veći pritisak jer igramo kod kuće, ali to je normalno. Tako će biti i njima za dva tjedna u Pireju. Po meni su šanse 50-50, jer je to svaki put otvorena utakmica do zadnje sekunde. Pobijedit će smirenija i koncentriranija momčad. Očekujem podršku publike u borbi za pobjedu koja bi nam puno značila”, rekao je Lončar.
Branič Olympiakosa Paulo Obradović izjavio je kako u sezonu grčki predstavnik nije ušao prema očekivanjima.
„Izgubili smo neke bodove, baš kao Jug lani. Tada smo mi u Gruž došli rasterećeni, a sad su oni u toj ulozi. Zbog tog lošijeg početka bi nam ti bodovi jako dobro došli. Bit će to težak susret dva jaka protivnika, prava muška borba dviju sjajnih obrana. Nije bitno tko će igrati ljepše, nego tko će pobijediti. Uvjeren sam da je Kobešćak jako dobro pripremio utakmicu, a nadam se da ćemo mi imati više sreće“, istaknuo je Obradović.

Dubrovački Jug CO vodeća je momčad B skupine LEN Lige prvaka s maksimalnih šest pobjeda i 18 bodova, dok Olympiakos drži treće mjesto s 11 bodova. Grčki klub brani naslov pobjednika osvojen prošle godine na Final 8 turniru u Genovi (pobjeda protiv domaćeg Pro Recca 9:7), dok je Jug CO posljednji put pokal podigao 2016. godine u Budimpešti, slavljem upravo protiv Olympiakosa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.