Uoči utakmice s Crvenom zvezdom, koja nagrađuje ratne zločince, navijači u Tirani transparentom podsjetili na masakr nad obitelji Jašari

Foto: Twitter

Navijači Tirane neće biti nazočni večeras na stadionu protiv Crvene zvezde u utakmici 2. pretkola Lige prvaka, no zato koriste sve ”blagodati” društvenih mreža kako bi odgovorili omraženim Delijama, navijačima kluba koji nagrađuje notorne ratne zločince, kao što je primjerice tzv. Kapetan Dragan, odnosno Dragan Vasiljković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvak Albanije večeras će ugostiti Zvezdu, a danima prije same utakmice vlada vrlo napeta atmosfera, navijači Tirane objavili su danas transparent na kojem piše:

“Albanski rat je pitanje muškosti, mi se ne bavimo ženom i djecom”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na transparentu je prikazan Adem Jašari i srpski vojnik kako ubija ženu s djetetom u ruci. O čemu se zapravo radi? Adem Jašari je osnivač OVK-a, ubijen je u akciji srbijanske policije tijekom rata na Kosovu, ali nije ubijen samo on, i nisu ubijeni ”samo” njegovi suradnici nego i žene i djeca, bio je to klasični masakr.

Podsjetimo, srpske snage upale su u selo Prekaze 7. ožujka 1998. te su ubile vođu i osnivača Oslobodilačke vojske Kosova (OVK-a) Adema Jašarija (33). Ubili su i 56 članova njegove mnogobrojne obitelji. Među pobijenima je bilo 18 žena i desetero djece. Preživjela je jedino Besarta Jašari (10).

Neki će reći, a s obzirom na sve ono što prethodi ovoj utakmici, kako je zapravo sreća što neće biti navijača na stadionu u Tirani večeras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.