Uoči utakmice Srbija – Hrvatska: Nakon što se ‘poklonio’ obožavateljima Ratka Mladića Veselin Vujović za nagradu ponovno u hrvatskim medijima!

Foto: Snimka zaslona

Aktualni slovenski izbornik, Veselin Vujović, u razgovoru za portal 24 sata najavio je utakmicu Srbija – Hrvatska u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Vujović kaže ono što većina ljubitelja sporta – zna. Naime, hrvatska rukometna reprezentacija jača je od Srbije… Dakle, izabranici Line Červara, barem na papiru, favoriti su i u Beogradu.

”To su uvijek posebne utakmice. Hrvatska je jača i dosta snažnija u ovom trenutku, ali u Srbiji su svjesni kako su im ove dvije utakmice biti ili ne biti u borbi za Europsko prvenstvo”, kazao je Veselin Vujović te je obrazložio zašto tako misli.

”Srbija je u ovom trenutku najjača na poziciji golmana. Imaju dva odlična golmana, Milosavljeva iz Vardara i Cuparu iz Kielcea. To su sjajni golmani i najveća snaga ove momčadi. Izbornik Peruničić jake adute ima i u krilu Iliću i u vanjskom Zelenoviću. Ova je momčad pomlađena u odnosu na nastup na Svjetskom prvenstvu. Hrvatska je favorit, ali dobro znaju kako ih u Pioniru čeka vatrena i paklena atmosfera. Nadam se kako će sve biti u redu, kako neće biti vrijeđanja s tribina niti u Srbiji, niti u Hrvatskoj”, poruka je slovenskog izbornika, kojeg su neki mediji u Hrvatskoj ne tako davno nudili hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska protiv Srbije u Beogradu igra u 18 sati, druga utakmica je u nedjelju u Zadru od 20:30 sati.

Vujović smatra kako Srbija mora osvojiti najmanje bod u te dvije utakmice kako bi ostala u igri za prolazak.

”Hrvatska je i s porazom i pobjedom blizu prolaska. Nema sumnje kako će se Hrvatska plasirati na Europsko prvenstvo, ali oni će silno htjeti dobiti ove utakmice jer ne žele gubiti svoj ugled. Vidio sam da je Cindrić ozlijeđen, ali Lino Červar može biti miran jer ima Domagoja Duvnjaka i Igora Karačića. Kad imate takve dvije klase, onda se neće toliko osjetiti izostanak odličnog igrača kakav je Cindrić…”, izjavio je Vujović, koji je dvije godine trenirao i Zagreb, a vodio je tri godine i reprezentaciju propale zajedničke države Srbije i Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dvaput sam kao izbornik Srbije i Crne Gore igrao protiv Hrvatske na velikim natjecanjima. Prvi put na SP-u 2005. godine u Tunisu, a drugi put na EP-u 2006. godine u Švicarskoj. Oba puta smo igrali u drugoj fazi natjecanja. Na EP-u nama utakmica nije bila važna, a vas je pobjeda tada odvela u polufinale. U Tunisu smo igrali za polufinale. Hrvatska je pobijedila jedan razlike, 24-23, a nama nije sviran sedmerac u završnici. Mirza Džomba je bio u četiri metra, a suci nisu svirali sedmerac. Izgubili smo, a bod bi nas odveo dalje. Bio je to nesretan poraz za mene i nas”, prisjetio se tako Veselin Vujović…

Foto: Facebook

(VIDEO) Kako je razdragano mahao navijačima Crvene zvezde: Kandidat za hrvatskog rukometnog izbornika Veselin Vujović dobio ovacije Delija u Beogradu!

Podsjetimo, crnogorski stručnjak, Veselin Vujović, miljenik je navijača Crvene zvezde, s pravom zloglasnih Delija. Naime,  Vujović je, inače, bio gost Crvene zvezde u “Pioniru” na košarkaškom susretu protiv Efesa, na kojem su ga “Delije” dočekale ovacijama… U tom trenutku, dok je odmahivao Delijama, na tribinama su bile i slike ratnih zločinaca. Delije već sustavno obožavaju Ratka Mladića i Dražu Mihailovića, obvezan im je dekor zastava na kojom je ćirilicom ispisan Vukovar i priložen, kao dodatak ”korektnom navijanju”, tenk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se pravi kako ne vidi, s obzirom da takve ispade Delija ne komentira, Vujović je morao vidjeti s kakvim se ”navijačkim rekvizitima” služe navijači Zvezde. Podsjetimo, crnogorski trener dobio je ovacije Delija zbog činjenice da je sa Slovenijom pobijedio u borbi za broncu na SP-u hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.