Uoči velikog hrvatskog derbija pred Poljudom se pojavio automobil s topom, na kojem su zastave Hajduka i Hrvatske

Foto: Dalmatinskiportal.hr

Polako se približava najveći derbi hrvatskog nogometa, Hajduk – Dinamo na Poljudu, kako je do derbija još ipak dosta vremena tako prolaznicima nije bilo teško zamijetiti pred Poljudom parkirano zanimljivo vozilo. Naime, automobil s topom na krovu. Na automobilu su zastave Hajduka i Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio ”hrvatskih” medija smatra kako je ovo zapravo još jedan odgovor na fašističku provokaciju iz Beograda kada je uoči uzvratne utakmice play offa Lige prvaka Crvene zvezde protiv Young Boysa na platou ispred Marakane osvanuo tenk, mnogi su srbijanski portali odmah konstatirali kako se radi o tenku iz Vukovara, što je zapravo nemoguće. Naime, malo je koji srpski tenk ostao čitav tijekom agresije tzv. JNA i četnika na Vukovar. Da su postavili traktor bio bi im to uvjerljiviji performans. UEFA-a je sramno reagirala na fašističku provokaciju Crvene zvezde i njenih navijača, zloglasnih Delija.

Kako piše portal 24 sata isti taj automobil već je viđen u Splitu prije otprilike mjesec dana samo što je tada imao britanske tablice. Ovoga puta na njemu su probne splitske pa se samo po sebi nameće da je automobil u međuvremenu promijenio vlasnika.

Na automobilu piše “Oddball Rally 2019.” Utrka je to koja okuplja ljude koji se vole voziti, a cilj je pružiti jedinstveno iskustvo vožnje kroz Europu, uživajući u prekrasnim prizorima. Svaki natjecatelj dobije rutu kojom mora proći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, iz spomenutog se može zaključiti da to nema puno veze s divljanjem Delija u Beogradu te da se ne radi ni o kakvom odgovoru na srpske provokacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.