Usijanje poslije derbija: Nakon divljanja nogometaša Milana u svlačionici Juventusa klub će ipak platiti štetu?

Foto: Snimka zaslona

Nogometni klub Milan mogao bi biti kažnjen, dok bi neki nogometaši spomenutog kluba mogli biti suspendirani zbog napada na suca utakmice nakon jedanaesterca u 96. minuti.  Naime, nakon posljednje utakmice Milana u Serie A protiv Juventusa došlo je na neki način do kaosa kojem je povod bio dosuđeni penal za momčad Juventusa kojeg je sudio glavni sudac derbija Davide Massa. Penal je odlučio pobjednika, Juventus je slavio 2:1 u derbiju koji je Milan odigrao odlično. Vrlo dobro su igrali i Hrvati, Marko Pjaca u Juventusu te Mario Pašalić u Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni akteri Milanovi ”pobune” nakon što je sviran kraj utakmice svoju su ljutnju zbog poraza pokazali u svlačionici prvaka Italije. Razbijali su namještaj, tako su razbili dvije stolice i dvije ploče koje predstavljaju naslove prvaka Juventusa. Igrači Milana su na zid svlačionice ispisali riječ ”lopovi.” Kako prenose talijanski mediji Gazzeta dello Sport i Corriere dello Sport frustracije nogometaša Milana nakon nesretnog poraza protiv Juventusa su velike, ni danas se ne hlade.   Navedene ploče se zapravo odnose na dvije titule prvaka koje je Juventus osvojio 2005. i 2006. godine, Juve se tih titula ne želi odreći iako ih je sportski sud oduzeo zbog afere s namještanjem utakmica. Zbog poteza svojih igrača Milan se Juventusu nije ispričao. Hoće li ipak?

Juventus ipak neće podići tužbu zbog štete koje su igrači Milana napravili u svlačionici, ali je pravi ”mali rat” između Milana i Juvea počeo, rossoneri čekaju odluku sportskog suda koja će zapravo ovisiti o izvješću sudaca Masse i intervenciji federalnih istražitelja. Jedno je sigurno, sankcija će se teško spasiti Bacci s obzirom na fizički kontakt koji je imao za sucom, što je najstrože zabranjeno. Milan će ipak, pišu talijanski mediji, morati platiti štetu koju su igrači Milana napravili u svlačionici Juventusovog stadiona.

Inače, protekli vikend bio je ujedno i vikend nevjerojatnih sudačkih pogrešaka diljem Europe i to u najjačim ligama svijeta. Teško je oštećena Barcelona, suci su pomogli Realu, kako vidimo i Juventusu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.