Uspomene Slavena Bilića: Od sjajnih igara na Euru 2008., ispadanja od Turske, aktualnog stanja u reprezentaciji…

Foto: fah

Slaven Bilić, bivši hrvatski izbornik, trenutno je menadžer West Bromwich Albiona, kluba iz drugog razreda engleskog nogometa.  Bilić je, kako je sam više puta rekao, zadovoljan svojim trenutnim statusom i ide mu jako dobro, navijači su ga prihvatili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši Vatreni, koji je kao igrač s reprezentacijom osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, a kao izbornik vodio je reprezentaciju šest godina uz uspone i padove, prisjetio se u HRT-ovoj reportaži svog vremena na klupi Vatrenih.

Naime, hrvatska reprezentacija za vrijeme Slavena Bilića briljirala je tijekom kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2008. godine, ali i na samom Euru. Nažalost, nakon tri pobjede u skupini, redom protiv Austrije, Njemačke i Poljske, Vatreni su poslije velike drame ispali u četvrtfinalu protiv Turske i to poslije izvođenja jedanaesteraca. Hrvatska je u posljednjim sekundama drugog produžetka povela golom Klasnića, a onda je primila pogodak i raspala se tijekom izvođenja jedanaesteraca.

“Ako me pitaš koja mi je najveća utakmica, to je ona na Euru protiv Njemačke. Isto je velika nacija, jako je puno Hrvata na utakmici. Druga utakmica u skupini, jako bitna. Odlična igra i pobjeda i s tom pobjedom smo osigurali prvo mjesto”, kazao je Slaven Bilić, nakon čega se prisjetio već spomenutog ispadanja od Turske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam puno gledao to. Ne želim to gledati. Te neke trenutke, to ti stoji u glavi. Jednostavno se dogodilo. Cijeli apsurd je taj da su Josip Šimunić i Robert Kovač osvajali sve lopte i duele na tome prvenstvu i bili su fantastični na cijelome Euru. Ali taj duel nakon kojeg su Turci zabili za 1:1 nisu dobili. Užas, to je ono za cijeli život.”

Bivši hrvatski izbornik prokomentirao je aktualnu situaciju u hrvatskom nogometu, činjenicu da su Vatreni pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića osvojili drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

“Mi još slavimo, mi smo još u tome. Bitno je bilo taj mamurluk izgurati da se ne dogodi zlo. Nije zgodno što ulazimo u zadnju utakmicu koja nam je presudna, to nije dobro i to nije dobar osjećaj. Reprezentacija je top, radi se jedna smjena reprezentacije. Imaju nekoliko autoriteta na čelu s Lukom, strpljivi su. Situacija je jako dobra”, poručio je Slaven Bilić, uz Miroslava Ćiru Blaževića trener s najdužim stažem na klupi hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.