Vaterpolisti: Velika pobjeda, ali nema slavlja, nego odmor i priprema za Srbiju

Pariz, 09.08.2024 - Polufinalna utakmica vaterpolo turnira Olimpijskih igara Pariz 2024 između reprezentacija Mađarske i Hrvatske. Na slici hrvatski vaterpolisti. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

– Preponosan sam na sve momke, na stručni stožer, na cijelu godinu, na svaku utakmicu koju smo odigrali. Ovo je kulminacija uspjeha. Opustimo se i uživajmo u ovom trenutku, rekao je kapetan Marko Bijač nakon plasmana u finale Olimpijskih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barakude su u polufinalu s 9:8 (3-3, 4-2, 2-2, 0-1) pobijedile Mađarsku i osigurale Hrvatskoj sedmu medalju u francuskoj prijestolnici.

– Nisam ja bio velika zvijezda, već smo svi skupa odradili odličan posao. Suigrači su dali zadnji atom snage da meni olakšaju na golu. Velika pobjeda Hrvatske i moramo svi biti ponosni. Odmoriti se sad, iza nas su dvije teške utakmice, i dobro se pripremiti za Srbiju. Fantastična su ekipa. I oni su, kao i mi, pokazali ovdje da su najbolji kad je najpotrebnije, dodao je Bijač koji je skupio 10 obrana, ali i obranio dva peterca te ponio epitet igrača utakmice.

– Jedna izuzetno teško utakmica, kako i priliči polufinalu. Mađarska je težak protivnik. Sretni smo, nismo se zadovoljni s ovime. Odmorit ćemo se dan i pol i pripremiti se za finale i Srbiju. Trenirali smo i mi i oni zadnje tri godine za ovo. Očekuje nas lavovska bitka. Nadam se da će biti dobra utakmica i da ćemo mi pobijediti, istaknuo je Luka Bukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Još smo vruće glave, najvažnije je da smo pobijedili. Imali smo raspoloženog Bijača na golu. Treba se odmoriti, imamo još jednu utakmicu protiv vrhunskog protivnika, a to je Srbija. Bit će to rovovska bitka, ali imamo svoje šanse za pobjedu. Nema slavlja, nego odmor i priprema za Srbiju. Najmanje je bitno kako je tko prije finala igrao, rekao je Loren Fatović.

Jerko Marinić Kragić nije postigao gol, ali je njegov doprinos u obrani bio nemjerljiv: – Kada te ne ide šut, igraš obranu, boriš se, gineš. Htio bih se ispričati ekipi što me na ovom turniru šuterski baš ne ide. Rekao bih da mi je ovo možda jedan od najgorih šuterskih turnira ikad u reprezentaciji. Pokazala je ekipa da ima vrhunskih šutera, vrhunskih igrača, da ne moram to biti ja, imamo mi svojih oružja i kada ne ide.

– Ovakve utakmice se zapravo dobivaju u obrani. Bila je to vrhunska ekipna predstava, s Markom na golu. Srbija u finalu? Možda neki nisu očekivali ovo finale, ali po svemu pokazanom apsolutno i mi i oni zaslužujemo igrati finale, zaključio je Marinić Kragić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.