Vatreni najavili povratak Modrića protiv Švedske: ‘Luka je lider!’

epa07664495 Croatia's Filip Uremovic (C) in action against France's Marcus Thuram (R) during the UEFA European Under-21 Championship 2019 group C soccer match between France and Croatia in Serravalle, San Marino, 21 June 2019. EPA/LUCA FANFANI

Bruno Petković i Filip Uremović na Zoom tiskovnoj konferenciji najavili su utakmicu Lige nacija protiv Švedske na Maksimiru, ali su se kratko osvrnuli na pobjedu protiv Švicarske u St. Gallenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Primarni cilj u St. Gallenu je bio pobjeda i podizanje morala za dva predstojeća dvoboja u Ligi nacija.

Nisam briljirao, ali sam odradio svoju ulogu u utakmici. Promašio sam priliku, to sam trebao zabiti. Osjećam se dobro u dobrom sam ritmu i nadam se da mogu pokazati još više”, rekao je na početku iskreno Dinamov napadač.

Kako smo već pisali Andrej Kramarić ima problema s mišićem te bi mogao propustiti utakmicu protiv Švedske u nedjelju, ali i protiv Francuske u srijedu, u vrhu napada bi ponovno mogao zaigrati Petković, iako još uvijek nije u formi. Nažalost, hrvatska reprezentacija nikako od Kramarića ne može dobiti ono što on daje za Hoffenheim u Bundesligi. Dakako, Kramarić nije kriv zato što je ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, izbornik Zlatko Dalić je nakon dva poraza Vatrenih u rujnu, od Portugala i Francuske, kazao kako je Bruno Petković došao u reprezentaciju s 20 posto svojih mogućnosti, dok je trener Dinama Zoran Mamić u razgovoru za SN rekao kako je njegov napadač nedovoljno fokusiran. Je li tome doista tako?

”Detalji tih izjava su podigli više tenzija u medijima, nego između mene i mojih trenera. Nemam se što opravdavati, ali smatram da nisam briljirao poslije ozljede, no polako se osjećam sve bolje. Ti isti treneri me gledaju svakodnevno na treninzima i jedini komentar koji moram dati na sve to jest na terenu. Nemam potrebe se osjećati lošije, čak i ako bude kritika, fokusirat ću se prvenstveno na svoje igre i ono što kažu treneri”, objasnio je Petković, koji je ove sezone postigao dva gola. Jedan za Dinamo protiv Istre i jedan u dresu reprezentacije, i to počasni gol protiv Portugala, u teškom porazu Vatrenih od 4:1.

”Zabijam manje? Nikad nisam gledao samo svoju statistiku, golovi mi nisu problem jer vjerujem da sam koristio momčadi bez obzira na golove, ali vjerujem da ću u sljedećem razdoblju pogurati i taj dio”, kazao je Petković, pritom je opravdano pohvalio debitante u hrvatskom dresu Antu Budimira te Domagoja Bradarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Svaka konkurencija je izrazito poticajna, za mene za njega i za ostale. Nemam ništa protiv toga, Budimir osim što je odličan igrač, odlična je i osoba. Znam ga iz druge talijanske lige, odličan igrač s odličnim karakteristikama. Ovih pola sata što je dobio, odigrao je jako dobro”, kazao je Petković za Budimira, a onda je pohvalio i mladog Bradarića:

”Bradarić se pokazao kao odlično rješenje, igrao je na poziciji koja nije njegova tipično, iako ju je igrao u mladoj reprezentaciji, ali pokazao je dozu sportske drskosti, postavio se kao veteran u reprezentaciji, a ne kao debitant. On, Budimir, čak i Melnjak, koji je prošao malo ispod radara, bili su jako dobri. Takvim utakmicama samo podižu svoj rejting u reprezentaciji.”

Mogu li Petković i Kramarić igrati zajedno u napadu? Dosad nisu puno vremena igrali zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Andrej je fantastičan igrač smatram da se naše karakteristike mogu upariti. Nismo puno proveli na terenu zajedno, ali ako dobijemo minute, uvjeren sam da ćemo ih znati iskoristiti”, smatra Petković te je pohvalio i navijače u Švicarskoj, Hrvatska je zaista imala sjajnu podršku u St. Gallenu.

”Komentirali smo međusobno na utakmici da je osjećaj u St. Gallenu kao da igramo doma. Fantastičan osjećaj. Sigurno da u ova vremena, kad nema navijača na stadionima, to nam daje nadu da će se sve uskoro vratiti na staro”, završio je Bruno Petković.

Red je došao na Filipa Uremovića, koji je protiv Francuske u Ligi nacija te u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske igrao na desnom boku, iako to nije njegova glavna pozicija.

‘U zadnje vrijeme često u klubu igram desnog beka, to mi je pomoglo pri prilagodbi na tu poziciju u reprezentaciji, ali to nije tako drastična promjena u odnosu na stopersku poziciju. Draže mi je igrati stopera jer to igram cijeli život, desnog beka počeo sam igrati u drugoj momčadi Dinama. Osjećam se slobodnije na desnom beku, ali fizički je napornije”, kazao je Uremović, presretan što je napokon upoznao kapetana Luku Modrića. Podsjetimo, Modrić nije igrao u rujnu i nije sudjelovao u dva teška rujanska poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Koliko nam znači povratak Luke u reprezentaciju? Kad sam prvi put pozvan, žalio sam što ga neću upoznati. Već na prvome treningu bilo mi jasno kakav je lider i kakva je klasa”, rekao je Uremović. Inače, Uremović igra vrlo dobro u ruskom Rubinu.

”Drago mi je što je sve više Hrvata u Rusiji. Sve više nas cijene i poštuju. Kapetanska vrpca u Rubinu je odraz mog rada u zadnje dvije godine, dobio sam povjerenje i nadam se da ću ga odraditi u najboljem mogućem svjetlu”, zaključio je Filip Uremović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.