Velik napredak na FIFA-inoj ljestvici: Hrvatska preskočila Italiju i Portugal

Doha, 17.12.2022. - Dodjela brončanih medalja i slavlje nakon utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatska - Maroko na stadionu Khalifa International. Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je treće mjesto nakon što je u Dohi porazila Maroko s 2-1 (2-1). Na fotografiji hrvatska nogometna reprezentacija. foto HINA/ Damir SENČAR/ dk

Osvajanjem trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu hrvatska nogometna reprezentacija napravila je lijepi skok na FIFA ljestvici, tako da će u idućem izdanju biti sedma reprezentacija svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su zahvaljujući trijumfu nad Marokom preskočili Italiju i Portugal, skočivši na sedmo mjesto. Hrvatska će imati 1728 bodova, 13 manje od šestoplasirane Nizozemske i četiri više od Italije, prenosi Goal.

Vodeći je Brazil ispred drugoplasirane Francuske i trećeplasirane Argentine, dok je četvrta Belgija koja je na ovom Svjetskom prvenstvu doživjela teški krah i ispala u hrvatskoj skupini F. Peta će biti Engleska.

TOP 10 zatvara Španjolska, dok se Maroko primaknuo najboljima i bit će 11. reprezentacija svijeta na idućoj FIFA ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.