Velika bitka za naslov prvaka u Sloveniji, Hrvati u glavnim ulogama…

Foto: Facebook

Iako se ne radi o nekoj europskoj ligi ipak slovensko prvenstvo, koje je nastavljeno proteklog vikenda, nakon dva mjeseca stanke, može biti itekako zanimljivo. Hrvatima je zanimljivo zbog važne uloge koju u slovenskoj ligi igraju hrvatski nogometaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši zapadni susjedni ne gube vrijeme te su usred tjedna odradili još jedno kolo, zbog Europskog prvenstva, koje počinje već početkom lipnja, nacionalna prvenstva ove će godine završiti nešto ranije.

No, vratimo se proljetnom nastavku sezone u Sloveniji, naime, u tih 180 minuta poslužilo se tako da su tri najbolje momčadi trenutno unutar dva boda.

Prvo su u subotu najvećem slovenskom derbiju Maribor i Olimpija odigrali 1:1, a isti dan je Aluminij poražen na gostovanju u Celju (2:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je došla utakmica koja je sve zakuhala – Olimpija je ovog utorka kod kuće poražena kod Triglava (0:2), a njen kiks iskoristili su i Aluminij i Maribor koji su joj se s pobjedama sasvim približili.
Jako gusto u vrhu

Olimpija je ostala na vrhu s 43 boda, Maribor ima 42, a trećeplasirani Aluminij 41 bod.

Iako daleko nisu niti četvrtoplasirano Celje (38) ni peta Mura (36), vodeći trojac je taj koji će odlučivati o novom prvaku. U idućem kolu Olimpija je gost Rudara u Velenju, Maribor je domaćin Tabor Sežani, a Aluminij gostuje kod AŠK Brava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to što je vrlo izjednačeno u vrhu, poseban ton Prvoj ligi Slovenije, iz naše perspektive, daje činjenica da su dva najbolja strijelca – Hrvati. Dakle, Vukušić je prvi, a Vizinger je drugi strijelac,

Bivši Hajdukovac, Ante Vukušić, sa 17 pogodaka najzaslužniji je za to što Olimpija drži prvo mjesto. Sinjski dijamant se nakon nekoliko godina traženja skrasio u Ljubljani gdje je nedavno dobio i novi ugovor, do ljeta 2022.

I dok Vukušića ne treba posebno predstavljati, jedan drugi Hrvat – Dario Vizinger – široj je javnosti nepoznat, ali također blista u elitnom rangu slovenskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vizinger je Međimurac, rođen je u Čakovcu u lipnju 1998. i prije dvije godine je stigao u Celje iz Rijeke. Čak 14 golova i sedam asistencija njegov je ovosezonski prvenstveni učinak s kojim drži Celje na mjestu koje vodi u Europu.

Vukušić, Vizinger ili netko treći?

Naravno, ne zna se tko će biti najbolji strijelac, ali ono što je nesporno je da Slovenci imaju izuzetno uzbudljivo nadmetanje za prvaka. S brojnim Hrvatima u važnim ulogama (tu još i Nikola Leko, Mihael Klepač i Andrija Živković u Aluminiju, Luka Bobičanec u Muri…, piše portal Gol.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.