(VIDEO) Igor Tudor najavio veliki derbi u Osijeku: ”To je klub koji ulaže iz godine u godinu ozbiljne novce, nadam se da će sudac suditi bez pogreške!”

Foto: fah

Nogometaši Hajduka u subotu će od 15 sati igrati na teškom gostovanju u Osijeku u sklopu 24. kola Prve hrvatske nogometne lige. Veliki je to derbi hrvatskog nogometa, a posebno u kontekstu činjenice da je Osijek nedavno na svom travnjaku srušio i Dinamo. Ujedno Hajduk i Osijek kandidati su za 2. mjesto HNL-a, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Hajduk je vrlo blizu ostvarenju svog glavnog cilja ove sezone, no, Osijek, a pogotovo Rijeka, ipak još uvijek nisu rekli posljednju riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica u Osijeku ima veliku važnost, a sudac koji je tužio trenera Hajduka, Igora Tudora, i njegov odvjetnik zajedno sude derbi u Osijeku.  Naravno da je zanimljivo što o svemu tome, kao i o samoj utakmici, ima za reći strateg Hajduka. Podsjetimo, u ovom trenutku Hajduk ima tri boda više od Rijeke te čak šest od četvrtog Osijeka, ali i težak raspored.

Igor Tudor najavio je veliki derbi u Osijeku…

Željno iščekujemo utakmicu. Čekaju nas dvije teške utakmice protiv Osijeka i Dinama, a ja uvijek volim teške i zahtjevne utakmice. Igramo protiv dobrog domaćina. Oni su uvijek dobri kad igraju kod kuće. Imaju tu razliku igranja kod kuće i izvan nje. To je klub koji ulaže iz godine u godinu ozbiljne novce. Ne radi se tu više o Osijeku koji je samo u rastu po pitanju budžeta i kvalitete kadra. Hajduku je uvijek bilo neugodno tamo, ali smo fokusirani na sebe i idemo biti tamo pravi”, rekao je Tudor na tiskovnoj konferenciji te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon ove četiri utakmice protiv Osijeka će biti pravi izazov za nas da vidimo gdje smo. Momci rade dobro, motivirani su i hrabri. Idemo pokazati što znamo. Imam jednu ideju od početka napraviti s igračima što je teško i treba vremena, a to je promjena mentaliteta. Želim prenijeti na igrače poimanje sporta i moramo biti uvijek isti. Igrali doma ili na strani, vodili ili gubili, želim da igramo uvijek svoju igru. Uvijek treba ići dalje punim gasom, ali za to treba vremena, dobrih rezultata…”

Kako smo već spomenuli sudac Fran Jović, koji je Tudora tužio, zajedno sa svojim odvjetnikom sudi derbi Hajduka i Osijeka, kako Tudor to komentira?

“Neobično jeste, ali ljudi koji odlučuju su tako odlučili. Nemam ništa dodati, već se samo nadati da će Fran Jović suditi bez pogreške. Naravno da ću se rukovati s njim.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, trener Hajduka vratio se nogometu te je prokomentirao snagu Osijeka, koji u Gradskom vrtu ove sezone nije izgubio utakmicu.

“Osijek u fazi napada ima slične karakteristike. Tu je energija, igra na odbijene lopte… Dobro je što nema Škorića, a i teren je nezgodan. No, kao igrač sam volio igrati na nezgodnim terenima i nastojim to prenijeti na svoje igrače. To su ove utakmice i znatiželjan sam vidjeti momčad kako će reagirati u subotu”, poručio je trener trenutno drugoplasirane hrvatske momčadi.

Kako smo već spomenuli ove sezone u svom Gradskom vrtu Osijek nije poražen, a prvi susret u Osijeku protiv Hajduka domaćin je u kolovozu dobio sa 1:0. U studenom je na Poljudu Hajduk u jednoj uzbudljivoj utakmici uzvratio i slavio s 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.