Veliki intervju Ivana Rakitića: ”Radije bih s Hrvatskom osvojio Europsko prvenstvo, nego Ligu prvaka s Barcelonom”

Foto: fah

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša posljednjih godina, dokapetan Vatrenih, Ivan Rakitić, kazao je u četvrtak tijekom jednog intervjua kako se nada da će Hrvatska na predstojećem Europskom prvenstvu osvojiti zlato. Rakitić smatra da Hrvatska ima dobru budućnost s obzirom na sjajne mlade igrače čije vrijeme tek dolazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nadam se da će Hrvatskoj ići dobro, ima jako puno mladih i to jako dobrih igrača. Oni mogu napraviti bolje stvari nego sadašnja generacija”, rekao je Rakitić u razgovoru za portal Bleacher Report.

Na pitanje da li bi radije s Vatrenima osvojio Europsko prvenstvo ili s Barcelonom Ligu prvaka, koji je već s istim klubom osvajao, Rakitić je poručio:

“Radije bih osvojio Euro jer sam već osvojio Ligu prvaka”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ivan Rakitić je s katalonskim klubom već osvajao Ligu prvaka, bilo je to prije pet godina, dakle, 2015., a u finalu Lige prvaka naš nogometaš bio je i strijelac.  Rakitić je prošlog mjeseca dobio novog trenera Quique Setiena koji je zamijenio Ernesta Valverdea pod čijim je vodstvom hrvatski vezni igrač trenirao od ljeta 2017.

“Nemoguće ih je uspoređivati”, kazao je hrvatski reprezentativac, ne nudeći posebno obrazloženje.

Ivan Rakitić i danas žali zbog poraza u velikom finalu Svjetskog prvenstva prije dvije godine protiv Francuske u Rusiji. Francuzi su slavili 4:2, a Hrvatska je u prvom poluvremenu bila apsolutno bolja momčad. Rakitić tvrdi kako bi zamijenio osvojenu Ligu prvaka s Barcelonom za naslov svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 “Bez ikakve sumnje. Puno je prilika za osvojiti Ligu prvaka, no osvojiti Svjetsko prvenstvo je jako teško”, napomenuo je.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji jako je promijenilo Rakitića, barem tako tvrdi.

Jako me je promijenilo. Bili smo ondje do posljednjeg dana, a izgubiti u finalu bilo je doista teško. Osjetio sam kako se čitav svijet bio zaljubio u nas a to je bilo nešto posebno. Nikada to neću zaboraviti”, kazao je hrvatski reprezentativac, koji je za hrvatsku reprezentaciju odigrao 106 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, od prošlog ljeta, pa sve do prošlog tjedna nagađalo se o mogućem odlasku Rakitića iz Barcelone, no, o tome se zapravo govori već jedno duže vrijeme. Rakitić je, podsjetimo, početkom sezone izgubio mjesto u udarnoj Barcinoj postavi, koje je držao godinama, a nakon toga je jedva dobivao minute na travnjaku.

“To je također dio nogometa, moraš naprosto to razumjeti te biti spreman u siječnju. Moraš biti sretan i razmišljati o obitelji. Ja moram igrati, a igram li u Barceloni sretan sam”, poručio je hrvatski nogometni reprezentativac.

Eric Abidal, sportski direktor Barcelone, u razgovoru za katalonske novine Sport rekao je kako je Rakitić razgovarao s Juventusom no ne i Barcelona, te da katalonski klub nije primio nikakvu ponudu iz Torina.

Sportski direktor Juventusa je u studenom rekao za Sky Sports kako je “Rakitić veliki igrač”, ali da ga ne namjeravaju dovesti jer imaju dobru i posloženu momčad. Upitan bi li volio igrati s Cristianom Ronaldom, napadačem Juventusa, Rakitić je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno. Volio bih igrati s njime jer jedan od najboljih nogometaša u povijesti. Zaista uživaš kada ga gledaš i kada vidiš što radi u Juventusu… Za mene je on jedan od najboljih igrača svih vremena”.

Ivan Rakitić će u ožujku napuniti 32 godine, s Barcelonom ima ugovor do ljeta iduće godine. Jose Mourinho je rekao jednom prilikom na televiziji kako je Rakitić najpotcjenjeniji nogometaš na svijetu.

“Puno ih je. Mourinho je rekao da sam to ja te je imao pravo (smijeh). Puno je takvih igrača no po meni je to Miralem Pjanić iz Juventusa”, istaknuo je hrvatski reprezentativac koji na Camp Nou igra od ljeta 2014. godine, prenose Sportske novosti.

Rakitić, je htio opet igrati s brazilskim napadačem. Neymarom, s kojim je dijelio svlačionicu do ljeta 2017. kada je ovaj otišao u PSG.

“Volio bih ga imati u svojoj ekipi. On mora odlučiti što je najbolje za njega. Prijatelj mi je pa ga želim vidjeti sretnog i sigurnog. Kada je sretan jedan je od najboljih igrača na svijetu”, izjavio je Rakitić.

Za njega je međutim najbolji igrač s kojim je igrao i protiv kojeg je igrao, Barcelonin kapetan Lionel Messi.

“Nevjerojatno je igrati s njim, poseban je. Je li on najbolji igrač svih vremena? Vjerujem da je u svako vrijeme bilo posebnih igrača. On je sigurno bio najbolji posljednjih 15 godina, a po mom mišljenju, najbolji je igrač ikada. Bilo je nevjerojatno igrati uz njega proteklih šest godina”, napomenuo je hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.