Velimir Bujanec – ‘bio je spreman zrakoplov’: ‘Hrvati Dalmacije zbog prljave politike uskraćeni za neopisivu radost’

Foto: Facebook

Srebrne Vatrene zlatnog sjaja su nakon povratka iz Rusije i nakon ostvarenog spektakularnog rezultata na Svjetskom prvenstvu dočekale stotine tisuća Hrvata. Prvi dan preko pola milijuna Hrvata na ulicama Zagreba, drugi dan na ulicama svih naših mjesta i gradova tisuće presretnih i oduševljenih ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, postoji li pozadina iza cijele ove priče s obzirom na cirkus na Trgu bana Jelačića u Zagrebu kad organizator pri kraju slavlja nije dopustio Modriću, Daliću i ostalim Vatrenima proslavu kakvu su sami željeli, a željeli su Thompsona, već su naprasno ”ugasili” slavlje? No, nisu uspjeli zataškati to što su napravili, niti su uspjeli prekinuti veselje Hrvata diljem svijeta i domovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se zapravo jučer, prvog dana nakon Svjetskog prvenstva, događalo u Splitu, odnosno što se trebalo dogoditi a nije? Na svom Facebook profilu objavio je zanimljivi status voditelj i urednik TV Bujice Velimir Bujanec:

”I SPLIT JE SINOĆ OČEKIVAO VATRENE, EVO ZAŠTO IH NIJE BILO: ‘Opareni’ gradonačelnik bio je protiv! I u Splitu je sinoć sve bilo spremno za doček naših heroja: izbornika Zlatka Dalića, kapetana Luke Modrića i cijele Hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dočeku su trebali nastupiti: MP Thompson, Mladen Grdović, klapa Intrade i Zaprešić Boysi – očekivalo se više stotina tisuća ljudi… Doček je odmah nakon polufinala i pobjede nad Englezima, s dečkima u Moskvi dogovarao Marko Žaja i menadžment MP Thompsona, međutim, gradonačelnik Splita nadimkom ‘Opareni’ bio je protiv! U tome ga je najviše podržavao jedan od savjetnika, inače nećak notornog Mladena Bajića, bivšeg Glavnog državnog odvjetnika. ‘Opareni’ je kalkulirao isto kao i trenutačna uprava Hajduka s nazovi-čestitkom Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji; dodvoravao se orjunašima i širio neistine da je doček “riskantan”.

Kada su u HNS-u čuli da gradske vlasti Splita kalkuliraju oko vatrenih, poručili su im neslužbeno: “Ako nas ne želite, nećemo ni doći!” I tako su zbog prljave politike Hrvati Dalmacije uskrsćeni za neopisivu radost, a cijela Hrvatska, usuđujem se reći, za spektakl koji bi možda bio veći i od onoga u Zagrebu! Sinoć je čak bio spreman i avion za vatrene, koji bi došli, zajedno s Thompsonom, makar na sat vremena, unatoč umoru, no to se nije dogodilo… Kada je vidio kako je veličanstveno glavni grad dočekao hrvatske junake, ‘Opareni’ je ipak morao nešto učiniti – pa sada radi doček dan kasnije, u 16:00 sati, ali ne za cijelu reprezentaciju.

Pored svega, izdao je priopćenje u kojem ne iznosi istinu i mislio je da ovo neće izaći u javnost, ali eto: neka Hrvati Dalmacije znaju tko je kriv za to što i Split sinoć nije doživio neviđenu feštu i tko to iz jeftinih politikantskih razloga produbljuje podjelu hrvatskoga sjevera i juga. P.S. Bez obzira na sve navedeno, veselimo se od srca današnjem dočeku u Splitu, iako reprezentacija neće biti kompletna:)…”’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.