‘Veseljak’ i kapetan Domgoj Vida: O povratku Nikole Kalinića, ‘preranom’ oproštaju Marija Mandžukića, Ligi nacija…

Foto: fah

Iskusni hrvatski stoper Domagoj Vida na prijateljskoj utakmici Hrvatske i Jordana u Rijeci po prvi puta u karijeri nosio je kapetansku vrpcu hrvatske reprezentacije. Vatreni su pobijedili 2:1, svoj kapetanski debi Vida je okrunio pogotkom. Bio je to drugi gol Vide u za njega relativno kratkom vremenu. Naime, Domagoj je zabio jedan gol i na Svjetskom prvenstvu, Rusiji u četvrtfinalnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Vida doživio pobjedu Vatrenih i ”kapetansku” večer u Rijeci?

”Velika večer za mene, zahvalan sam izborniku što mi je pružio priliku da budem kapetan. Najvažnije je što smo se vratili na pobjedničke staze nakon četiri utakmice bez pobjede. Mučili smo se, ali uspjeli smo slaviti i nitko se, nasreću, nije ozlijedio”, kazao je Domagoj Vida za portal 24 sata, o čemu smo već pisali, s obzirom kako je to bila i njegova poruka nakon pobjede protiv Jordana, pobjede teže od očekivanja.

Vida je ponosan na činjenicu da je bio kapetan Vatrenih, vice prvaka svijeta te je kao pravi kapetan najavio lov na prvo mjesto skupine u Ligi nacija. Da bi doista Hrvatska bila prva u grupi mora pobijediti u obje predstojeće utakmice. Španjolsku na Maksimiru te Englesku na Wembleyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica protiv Jordana nije baš izgledala poput klasičnog prijateljskog dvoboja. Bilo je oštrih startova, žutih kartona...” Pa da, mi smo krivi za to. Dopustili smo Jordancima da se previše razmašu, nismo bili toliko brzi na lopti nego igrali sporije i njima dali vremena da stignu i pucati…”

Nakon pomalo iznenađujućeg poraza Španjolske u Sevilli od Engleske Hrvatska je ponovno u igri za prvo mjesto?

”Motiv nije upitan, uvijek ga imamo. Hrvatska uvijek ide na pobjedu, pogotovo poslije Svjetskog prvenstva. Dobro je što se ovako zakuhalo, znamo da možemo i to smo pokazali nekoliko puta. Osjetilo se emocionalno pražnjenje na otvorenju Lige nacija, tek sam sad sve shvatio, a sigurno ćemo biti pravi u nastavku…”, kazao je Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U napadu Vatreni nakon oproštaja Marija Mandžukića i dalje imaju problema?

”Svi su pokazali neke dobre stvari. Svakom je u ovom trenutku teško nadomjestiti Mandžukića i druge igrače kojih nema. Nadam se da će netko proraditi na sljedećem okupljanju pa da će se i zaboraviti Mandžukića, iako u to nisam siguran…”

Vida je nastavio u istom stilu o Mariju Mandžukiću, koji po mnogima najviše u ovom prijelaznom razdoblju nedostaje Vatrenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Redovito se čujemo s njim, javlja se pri svakom okupljanju. Ispituje nas o stanju u momčadi, o tome kakav je hotel… Nedostaje mu reprezentacija. Mislim da se ipak prerano oprostio…”

Hoće li se vratiti Nikola Kalinić, nakon odlaska Mandžukića povratak Kalinića čini se kao dobro rješenje u napadu?

”Ne trebamo trošiti riječi na njegove igračke kvalitete. Takav bi napadač sigurno dobro došao svakom klubu i reprezentaciji, ne samo Hrvatskoj. Ali sve je na njemu. Mi bismo ga dobro prihvatili. Možemo mi ovako puno pričati, ali u nogometu je uvijek mjerilo samo teren. Ako odluči vratiti se i s izbornikom zakopa ratnu sjekiru, k nama je dobrodošao.”

Domagoj je nakon Svjetskog prvenstva postao jedan od najpopularnijih hrvatskih reprezentativaca?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ma ja sam uvijek isti, nisam se promijenio otkad sam igrao u Osijeku. Znaju ljudi da sam veseljak i da me ni ta slava nakon SP-a nije promijenila, ali djeca su najbolji pokazatelj, ne možeš njih prevariti..”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.