(VIDEO) Edin Džeko odveo Romu u četvrtfinale Lige prvaka

Foto: fah

Nogometaši Rome plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u Rimu slavili protiv Šahtara s 1-0. U prvoj utakmici u Ukrajini Šahtar je pobijedio s 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Pogodak vrijedan četvrtfinala postigao je BiH reprezentativac Edin Džeko u 52. minuti, dok je Šahtar od 79. minute igrao bez isključenoga Ivana Ordeca.

Foto: fah

Roma je zasluženo prošla Šahtar, nije primila gol na svom Olimpicu, a zahvaljujući junaku utakmice Džeki zabila je taj potreban gol za ulazak među osam najboljih klubova Staroga kontinenta. Talijani su se tako osvetili Šahtaru za poraz u osmini finala Lige prvaka 2011. godine, a Roma je prvi put prošla nokaut-fazu nakon što je izgubila prvu utakmicu.

Prvo poluvrijeme ponudilo je loš nogomet s vrlo malo šansi jer su obje momčadi igrale preoprezno. Već u 2. minuti susreta Džeko je imao sjajnu priliku, ali je pucao ravno u Pjatova. U 33. minuti uzvraća Šahtar, a udarac Ferreyre završio je tik pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roma je u drugo poluvrijeme krenula odlučnije i to im se isplatilo u 52. minuti kada je zabio Edin Džeko. Strootman je uputio preciznu dubinsku loptu, Džeko je utrčao i pokraj Pjatova pogodio mrežu. U 63. i 65. minuti Džeko je propustio ponovno pogoditi ukrajinsku mrežu, ali je u oba navrata iz dobrih pozicija pucao loše. U 79. minuti zbog povlačenja Džeke isključen je branič Šahtara Ivan Ordec, a s igračem manje Ukrajinci nisu mogli do izjednačenja.

ROMA – ŠAHTAR 1-0

Pred 60.000 gledatelja na stadionu Olimpico sudio je Alberto Undiano iz Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Džeko (52)

Crveni karton: Ordec (Šah, 79)

ROMA: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – De Rossi, Nainggolan, Strootman – Uender (Gerson, 65), Perotti – Džeko (El Shaarawy, 89)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠAHTAR: Pjatov – Butko, Ordec, Rakitskij, Ismaily – Fred, Stepanenko (Patrick, 79) – Marlos (Dentinho, 82), Taison, Bernard – Ferreyra

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.