(VIDEO) Europska liga: Nogometaši Marseillea, Sportinga i RB Leipziga ostvarili pobjede, Pivariću žuti karton…

Foto: fah

Nogometaši Marseillea, Sportinga i RB Leipziga ostvarili su pobjede u prvim susretima osmine finala Europske lige, dok je dvoboj između Lazija i kijevskog Dynama završio bez pobjednika, 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Marseille je na Velodromeu porazio Athletico Bilbao 3-1, RB Leipzig je slavio protiv Zenita 2-1, dok je Sporting u Lisabonu bio bolji od Viktorije Plzen sa 2-0. Jedino u susretu između Lazija i Dynama nije bilo pobjednika, na koncu je završilo 2-2.

Lazio i Dynamo su odigrali zanimljivu utakmicu u kojoj su sva četiri gola pala u drugom dijelu. Ukrajinci su poveli u 52. minuti golom Viktora Cigankova, no samo dvije minute kasnije izjednačio je Ciro Immobile. U 62. minuti domaćin je okrenuo rezultat golom Felipe Andersona, ali je u 79. minuti izjednačio Moraes fantastičnim golom sa 20 metara. Za goste je cijeli susret odigrao Josip Pivarić koji je u 36. minuti dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marseille je pobijedio Athletic 3-1, premda je mogao i uvjerljivije slaviti. OM je poveo već nakon 44 sekunde utakmice golom Lucasa Ocamposa na asistenciju Floriana Thauvina. U 14. minuti na 2-0 je povisio Dimitri Payet koji je iskoristio pogrešku domaće obrane i loše ispucavanje Etxeite. Bilbao se vratio u sudačkoj nadoknadi prvog dijela golom vodećeg strijelac Europske lige Aritza Aduriza iz kaznenog udarca, a bio je to njegov osmi gol ove sezone. Ocampos je u 58. minuti svojim drugim golom na utakmici vratio na +2.

RB Leipzig je bio bolji od Zenita pobijedivši 2-1. Bruma je zabio za 1-0 u 56. minuti nakon sjajne asistencije petom Tima Wernera koji je u 77. minuti povećao prednost njemačkog sastava. Nadu Rusima uoči uzvrata vratio je Criscito golom iz slobodnog udarca u 87. minuti.

Sporting je u Lisabonu rutinski stigao do pobjede protiv Viktorije, a oba gola je zabio Fredy Montero. Za 1-0 je zabio u posljednjim trenucima prvog dijela, a drugi gol je postigao u 49. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati prvih susreta osmine finala Europske nogometne lige (uzvrati su za sedam dana):

Milan – Arsenal 0-2 (Mkhitaryan 15, Ramsey 45+5)

Atletico Madrid – Lokomotiv Moskva 3-0 (Saul Niguez 22, Diego Costa 47, Koke 90)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia Dortmund – Salzburg 1-2 (Schuerrle 62/Berisha 49pen, 56)

CSKA Moskva – Lyon 0-1 (Marcelo 68)

Lazio – Dinamo Kijev 2-2 (Immobile 54, Felipe Anderson 62/Cigankov 52, Moraes 79)

Marseille – Athletic Bilbao 3-1 (Ocampos 1, 58,Payet 14/Aduriz 45+3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Leipzig – Zenit 2-1 (Bruma 56, Werner 77/Criscito 87)

Sporting Lisabon – Viktoria Plzen 2-0 (Montero 45+1, 49)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.