(VIDEO) Golijada na Stamford Bridgeu, Chelsea s Kovačićem do polufinala Europske lige, prošli Arsenal, Valencia…

Foto: fah

Gledatelji na Stamford Bridgeu u Londonu vidjeli su golijadu u kojoj je domaći Chelsea sa 4-3 svladao prašku Slaviju što mu je uz 1-0 iz prvog susreta u Pragu bilo dovoljno za prolazak u polufinale. Nakon samo 17 minuta igr ebilo je čak 3-0 za Chelsea golovima Pedra (5), Delija (10-ag) i Girouda (17) i činilo se kako se češkom sastavu sprema katastrofa. Souček (26) je smanjio na 3-1, da bi Pedro (27) svojim drugim golom vratio prednost domaćima na tri razlike. No, početkom nastavka zablistao je Ševčik (51, 55) koji je s dva lijepa gola smanjio na 4-3 i vratio nadu Slaviji čak i u mogući prolazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je čitav susret za Chelsea.

Arsenal je i u uzvratnom susretu svladao Napoli, nakon 2-0 u Londonu u prvoj utakmici, u četvrtak je u Napulju bilo 1-0 za “topnike”, a strijelac jedinog gola bio je Lacazette (36) iz slobodnog udarca.

Valencia je u španjolskom ogledu rutinski na svojoj Mestalli svladala Villarreal sa 2-0 i tako potvrdila 3-1 pobjedu iz prvog susreta. U strijelce su se upisali Lato (13) i Parejo (54).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal i Valencia svoj će prvi polufinalni susret igrati 2. svibnja u Londonu, a uzvrat će biti tjedan dana kasnije u Valenciji.

Pobjednici polufinala susrest će se u finalu u Bakuu 29. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.