VIDEO: Hajdukov uragan u prvome poluvremenu pomeo Kazahstance na poljudskoj ljepotici

U sjajnoj atmosferi pred gotovo trideset tisuća gorljivih navijača Hajduk je nadoknadio protiv kazahstanskog Šahtera minus 2-4 iz prve utakmice i pobijedio s 3-0 pogocima Sušića (13), Maglice (36) i Gotala (90+5). Tako se splitski klub plasirao u posljednje, četvrto kolo kvalifikacija za Europsku ligu.
Hajduk je odigrao izvrsno prvo poluvrijeme u kojem je skršio kazahstanski sastav, dosegao potrebnu 2-0 prednost. U drugome dijelu moglo je biti komplikacija, Šahter je zaigrao na sve ili ništa, a Gotal je u posljednjim sekundama postigao gol za konačnu potvrdu Hajdukove pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je uistinu, ponavljamo, odigrao odlično prvo poluvrijeme, nošen bučnom podrškom svoje publike sabio je kazahstansku momčad u kazneni prostor i pleo mrežu oko gostujućih vratiju. U takvoj konstelaciji snaga, jer Šahter doslovce nije u prvih 45 minuta prešao centar, bilo je pitanje trenutka kada će se dogoditi slavlje navijača na tribinama.

Hajduk je zaredao s napadima, a prvi pogdak, u 13. minuti djelo je bosanskohercegovačkog reprezentativca Sven Tina Sušića nakon kratkog prodora i sjajnog udarca s dvadesetak metara. Poljudski stadion je doslovce eksplodirao, a rano vodstvo bilo je Hajdukovim nogometašima još veći motiv za sljedeće juriše.

Uistinu, Hajduk je krenuo još agresivnije i obrana kazahstanske momčadi je disala na škrge, branili su se gosti tijelima, sa svim igračima isored svog gola. Možebitni odlazak u napad ihuopće nije zanimao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I konačno, u 35. minuti Hajduk je postigao drugi pogodak, Vršajević je prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu gdje je spretan bio Maglica. Hajduk je dosegao 2-0 prednost i taj je rezultat splitskoj momčadi bio dovoljan za prolaz u sljedeći krug kvalifikacija.

Na odmor se otišlo s izvrsnom statistikom po Hajduk, Splićani su uputili u prvih 45 minuta deset udaraca na vrata, Šahter niti jedan, a Hajduk je loptu držao u posjedu 75 posto vremena.

U nastavku je ritam utakmice splasnuo, Šahter se ipak otvorio, pokušavajući zakuhati utakmicu. No, opet je Hajduk imao izrazitije prigode. Kako je utakmica odmicala tako je gost iz Kazahstana pomicao linije prema naprijed, preuzimajući rizik, igrajući dakle na sve ili ništa. Hajdukova momčad počela je čuvati rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 88. minuti Hajduka je spasio vratar Kalinić, izvrstan udarac uputio je Hrvat u redovima Šahtera, Nikola Pokrivač, lopta je pritom nekoga okrznula promijenila smjer i išla prema samom kutu Hajdukovih vratiju. Sjajim refleksom i reakcijom Kalinić je taj udarac zaustavio, a na stadionu su pritom svi ostali bez daha.

Hajduk je opasno živio, sudac je odredio da se igra još pet minuta nadoknade, svi su Kazahstanci krenuli u napad, no doslovce u posljednjim sekundama Hajduk je pripravio protunapad i Gotal je izbio sam pred vratara i zabio za 3-0. Slavlje u Splitu je moglo početi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.