(VIDEO) Hrvatska nikada dosad nije poražena u 2. kolu velikog natjecanja, navijači se pripremaju uz Thompsonovu ‘Lijepa li si’

Hrvatska u St. Etienneu protiv Češke ide po potvrdu drugog kruga, hrvatski navijači već se pripremaju za utakmicu. Atmosfera je više nego sjajna. Važno je podsjetiti na činjenicu da Vatreni nikada nisu izgubili drugu utakmicu na velikom nogometnom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, pođimo redom. Na prvom velikom natjecanju na kojem se Hrvatska pojavila, dakle, 1996. u Engleskoj, također na Euru, Hrvatska je dobila Dansku 3:0. Dvije godine kasnije igrano je nezaboravno Svjetsko nogometno prvenstvo u Francuskoj, Vatreni su u 2. kolu grupne faze slavili protiv Japana 1:0. Godine 2002. igralo se SP u Japanu i Južnoj Koreji, nakon što su Vatreni izgubili od Meksika u 1. kolu 1:0 u drugom kolu su pobijedli jaku Italiju, predvođenu Vierijem, sa 2:1.

Dvije godine nakon toga igrano je Europsko prvenstvo u Portugalu, Hrvatska je u drugom kolu remizirala sa Francuskom. U Njemačkoj se 2006. igralo Svjetsko nogometno prvenstvo, Vatreni su u 2. kolu natjecanja po skupinama igrali neriješeno s Japanom, dvije godine kasnije, dakle, 2008., na Euru u Austriji te Švicarskoj u 2. su kolu pobijedili Njemačku 2:1. Četiri godine nakon toga Hrvatska je u 2. kolu Eura u Poljskoj, odnosno Ukrajini, remizirali s Italijom, da bi 2014. na SP-u Brazilu u 2. kolu grupne faze pobjedili Kamerun s 4:0.

Jednostavnim riječnikom rečeno Hrvatska dosad nikada nije poražena u 2. kolu velikog natjecanja, pa čak ni onda kada su na drugoj strani stajali takvi nogometni divovi kao što su to višestruki svjetski prvaci poput Talijana ili Nijemaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati se u dobrom rapoloženju pripremaju za Češku

Hrvatski navijači, koji su “okupirali” St. Etienne, uvjereni su da ni Češka neće biti bolje sreće, tim prije što je kvaliteta uvjerljivo na strani Luke Modrića i ekipe, da ne govorimo o samopuzdanju koje je veće od Eiffelovog tornja poslije pobjede protiv Turske u 1. kolu na Parku prinčeva u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom Vatreni definitivno osiguravaju prolaz u osminu finala Europskog prvenstva. Izbornik Ante Čačić na jučerašnjem treningu riješio je sve dvojbe glede sastava. Ista momčad koja je igrom više nego rezultatom nadvisila Tursku istrčati će i protiv Češke.

Potpišite peticiju – Naprijed Vatreni, sve za Hrvatsku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.