(VIDEO) Ivano Balić i je li hrvatski rukomet u krizi? ‘Mi od 2003. godine mislimo da vrijedimo za zlato!’

Foto: HRT/Snimka zaslona

Nažalost, u sportu, kao i u životu najteže je biti realan, čovjek uvijek želi više, jače, bolje, poglavito to žele sportaši, s obzirom kako je to u prirodi čovjeka. Naime, hrvatski rukometaši osvojili su broncu, nakon zaista nekoliko odličnih utakmica, na Europskom prvenstvu u Poljskoj, odmah se otvorio apetit i odmah smo pomislili kako je na redu novi veliki uzlet hrvatskog rukometa, sličan onome iz 2003. godine kada je Hrvatska predvođena Linom Červarom osvojila svjetsko zlato, a odmah godinu kasnije u Ateni i olimpijsko. Međutim, to nekima nije bilo dovoljno, nakon prvih srebrnih medalja krenuli su napadi na Červara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se na Olimpijskim igrama, ali onima u Riju 2016., dogodio neočekivani krah, poraz od Poljske u četvrtfinalu olimpijskog turnira stajao je izborničkog mjesta Željka Babića, hrvatska rukometna reprezentacija traži nasljednika.   Novinar Hrvatske televizije razgovarao je s bivšim najboljim rukometašem svijeta sjajnim Ivanom Balićem, dok je  predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovc gostovao u emisiji Hrvatska uživo.

Nakon sastanka s užim Upravnim odborom HRS-a Željko Babić je rekao: “Razgovor je tekao normalno, svi ovdje volimo hrvatski rukomet. Obrazložio sam ostavku, jasno da sam ukazao na nedostatke, posebno svoje nedostatke. Sad je na UO-u da odluči što i kako dalje, ja sam dao ostavku iz jednostavnog razloga, moja očekivanja su bila veća nego što sam kao izbornik ostvario, u interesu hrvatskog rukometa je da se povučem”

Međutim, koordinator za muški rukomet Ivano Balić kaže: “Bilo je dobrih i loših stvari. Izbornik odgovara za svoj dio posla, ja kao koordinator savjetujem, na njemu je da prihvati koliko hoće od toga. Mi od 2003. stalno mislimo da vrijedimo za zlato, ali treba malo stati i realno sagledati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što kaže čelnik HRS-a?

“Kroz naredna dva tjedna će biti sjednica Upravnog odbora, na njemu ćemo prvo formalno razgovarati o prihvaćanju Babićeve ostavke, jer ona još nije formalizirana, onda ćemo vidjeti što dalje”, rekao je Grahovac, nakon čega je dodao da zasad ne želi licitirati s imenima. “Svi kandidati su ozbiljni i imaju jednake šanse postati izbornikom hrvatske reprezentacije”, poručio je Grahovac, koji je govorio i o  izostanku Ivana Balića s Olimpijskih igara rekao je. Ivano je kao koordinator tamo morao biti.

“Velik je propust što Ivano nije bio u Riju, on je veliko ime u svijetu rukometa i samo svojom pojavom može puno donijeti Hrvatskoj. On je morao tamo biti”, smatra Grahovac. Predsjednik HRS-a tvrdi da hrvatski rukomet nije u krzi te da se radi o preteškoj riječi.  “Mislim da smo mi rukometaši narod naviknuli na dobre rezultate i razmazili navijače, pa se uvijek očekuje zlato. Na tri natjecanja zaredom osvajali smo pod Golužom bronce, pa su komentari u novinama bili “Opet bronca”. U nizu drugih sportova se ulazak u četvrtfinale veliča, a u rukometu umanjuje”, zaključio je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod onih koji se spominju kao nasljednici Željka Babića recimo da neki mediji forsiraju trenera PPD Zagreba Veselina Vujovića, a spominju se Smajlagić, Obrvan, dok je povratak Line Červara u ovom odnosu snaga gotovo pa nemoguć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.