(FOTO, VIDEO) Japan porazom od Poljske na osnovu fair-playa izborio osminu finala Svjetskog prvenstva

Foto: fah

U utakmici zadnjeg kola H skupine Svjetskog prvenstva u Volgogradu su nogometaši Poljske slavili protiv Japan s 1-0 (1-0), ali su dalje prošli Japanci jer su u drugoj utakmici Kolumbijci s istim rezultatom pobijedili Senegal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Jedini gol na utakmici postigao je Jan Bednarek u 59. minuti.

Bila je to utakmica koja će se brzo zaboraviti, jer su već ranije ispali Poljaci uspjeli doći do počasne pobjede, a Japanci su minimalnim porazom prošli u osminu finala. Japan i Senegal su imali isti broj bodova i istu gol-razliku, međusobno su igrali 2-2, ali su dalje prošli Japanci jer su imali manje žutih kartona (4) od Senegalaca (6). To je prvi put u povijesti da neka ekipa prolazi zahvaljujući pravilu fair-playa.

U uspavanci u Volgogradu Japanci su od početka utakmice igrali na “nulu”, a kada su primili gol, samo su se čuvali da ne dobiju neki žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih pola sata se gotovo ništa nije događalo, a onda je u 32. minuti Grosicki pucao glavom, a japanski vratar krajnim naporom uspio obraniti taj udarac. To je bilo sve što se događalo u vrlo lošem prvom dijelu, a početkom drugog Poljaci su poveli. U 59. minuti na ubačaj Kurzawe iz slobodnog udarca iskosa natrčao je stoper Jan Bednarek i nogomet iz blizine pogodio japansku mrežu. U 74. minuti Lewandowski s pet metara ne uspijeva zabiti, prebacio je gredu. U 81. minuti vratar Kawashima jedva brani udarac svog braniča Makina. Japanci su zadnjih desetak minuta igrali bez ikakvih ambicija, s obzirom da im je rezultat druge utamice išao na ruku, dok Poljaci nisu imali ambicija zabiti drugi gol. Zadnjih pet-šest minuta utakmice proteklo je u dodavanju japanskih obrambenih igrača.

JAPAN – POLJSKA 0-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 36.000 gleedatelja na stadionu Volgograd Arena sudio je Janny Sikazwe iz Zambije.

Strijelci: 0-1 Bednarek (59)

JAPAN: Kawashima – Nagatomo, Makino, Yoshida, H. Sakai – Shibasaki, Yamaguchi – Usami (Inui, 65), Okazaki (Osako, 47), G. Sakai – Muto (Hasebe, 82)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLJSKA: Fabianski – Bednarek, Glik, Bereszynski – Goralski, Krychowiak – Jedrzejczyk, Kurzawa (Peszko, 79)- Grosicki, Lewandowki, Zielinski (Teodorczyk, 79).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.