(VIDEO) Liga prvaka: Lech savladao Sarajevo, Ludogorec izgubio kod kuće, a Molde razvalio Pyunik!

Počela je Liga prvaka, istina tek se igraju pretkola, ali prva iznenađenja su već tu. Nadamo se kako će naš predstavnik Dinamo večeras opravdati ulogu favorita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Maribora pobijedili su kazahstansku Astanu 1:0 u prvom susretu 2. pretkola, Sarajevo je kod kuće poraženo od poljskog Lecha 0:2, a iznenađenje večeri priredio je moldavski prvak Milsami pobijedivši na gostovanju Ludogorec 1:0.

Maribor je stigao do pobjede na stadionu Ljudski vrt golom Marka Šuler u petoj minuti utakmice.

U dvoboju igranom u Sarajevu na stadionu Asim Ferhatović Hase poljski Lech je pobijedio 2:0 i praktički osigurao prolaz. Strijelci za goste bili su Hamalainen u 40. minuti i Thomalla u 62. minuti. Za Sarajevo je cijeli susret odigrao hrvatski napadač Leon Benko, kao i stoper Tomislav Barbarić. Bivši igrač Dinama i Rijeke Mehmed Alispahić ušao je u igru u 66. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveće iznenađenje priredio je moldavski prvak Milsami Orhei koji je kao gost porazio bugarski Ludogorec 1:0. Pogodak odluke zabio je Alexandru Antoniuc u 41. minuti. Za Moldavce je cijeli susret odigrao hrvatski nogometaš Karlo Belak. Mladi Zagrepčanin je nakon odrađenog juniorskog staža u Dinamu branio boje Rudeša, Vrapča i Lučkog, a potom u veljači 2014. preselio u Moldaviju. Milsami je prošle sezone priredio senzaciju osvojivši naslov prvaka nakon višegodišnje dominacije Šerifa. Milsami je samo pet godina u Prvoj ligi, a sada je stigao i do iznenađenja u kvalifikacijama LP.

Norveški Molde je ostvario najuvjerljiviju pobjedu porazivši armenski Pjunik 5:0 uz dva gola Elyounoussija u 35. i 44. minuti i Kamare u 84. i 92. minuti. Među strijelce se upisao i Mostrom koji je pogodio u 95. minuti. Uvjerljiv je bio i albanski Skenderbeu porazivši sjevernoirski Crusaders 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Steaua je na gostovanju u Slovačkoj pobijedila Trenčin 2:0, a gostujuću pobjedu ostvario je i finski HJK Helsinki protiv latvijskog Ventspilsa 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.