VIDEO: Mandžukić je ostao bez titule najbolje strijelca, gol Ivana Perišića

Premda je Bayern odavno riješio pitanje njemačkog nogometnog prvaka, posljednje kolo Bundeslige donijelo je mnogo drame i uzbuđenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schalke je pobjedom protiv Nurnberga osigurao plasman u Ligu prvaka, dok Nurnberg seli u drugu ligu. Bayer je slavio protiv Werdera 2-1 i igrat će u kvalifikacijama LP, dok jr Wolfsburg usprkos pobjedi protiv Borussir Monchengladbach 3-1 ostao bez Lige prvaka i igrat će u Europskoj ligi. Iz lige su ispali Eintracht Braunschweig i Nurnberg, dok će HSV igrati u kvalifikacijama za ostanak u elitnom razredu njemačkog nogometa.

Prvak Bayern je u zadnjem kolu teškom mukom u Munchenu pobijedio Stuttgart 1-0, a pogodak odluke je postigao Claudio Pizarro u sudačkoj nadoknadi utakmice. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić ‘lovio’ je titulu najboljeg strijelca Bundeslige, no ostao je za dva gola ‘kratak’ i titula je pripala napadaču Borussie Dortmund Robertu Lewandowskom sa 20 golova.

Od hrvatskih nogometaša u posljednjem kolu među strijelce su se upisali Ivan Perišić u pobjedi Wolfsburga protiv Borussie Moenchengladbach (3-1), te Ivo Iličević za HSV u porazu na gostovanju kod Mainza (2-3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić je zabio gol u 68. minuti za vodstvo 2-1. Bio je to njegov deseti gol ove sezone u Bundesligi. Perišić je igrao do 85. minute kada je zamijenjen. Ivica Olić je odigrao cijeli susret u pobjdničkim redovima i sudjelovao je u akciji za drugi gol ‘vukova’.

HSV je u Mainzu lovio bodove za plasman u kvalifikacije, no i usprkos porazu 2-3 imat će se priliku protiv trećeplasiranog iz druge lige boriti za ostanak u ‘elitnom društvu’. Ivo Iličević je ušao u igru u 68. minuti, a u 84. je zabio drugi gol za HSV. Milan Badelj je za momčad iz Hamburga koja nikada nije ispala iz prve lige igrao cijeli susret.

OVDJE pogledajte gol Perišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.