(VIDEO) Milanović najavio da će hrvatske sportaše bodriti ‘pretežno ispred televizora, jer to je njihov znoj i ne voli na tome plutati’

Foto: snimka zaslona, fah, montaža narod.hr

U intervju za RTL Danas preddjednik Zoran Milanović odgovorio je na pitanje hoće li, kao njegova prethodnica Kolinda Grabar-Kitarović, ulaziti hrvatskim sportašima u svlačionice nakon njihovih uspjeha na sportskim natjecanjima. Podsjetimo, predsjednica je često bila na tribinama kad su igrale hrvatske reprezentacije u raznim sportovima, a nakon pobjeda čestitala im je u svlačionici i veselila se s njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL: Hoćete li vi ići na utakmice reprezentacije?

“Vidjet ćemo. Kao predsjednik Vlade sam išao na utakmice i sportske događaje na kojima su sudjelovali i pobjeđivali hrvatske momčadi i ekipe. Bio sam na otvorenju Svjetskog prvenstva u nogometu u Brazilu 2014. Izgubili su dečki 3-1, otišao sam u svlačionicu, ali kamerama nismo dali da idu dolje. Otišli smo za Zagreb. Bio sam na finalu vaterpola u Londonu 2012. kad je Hrvatska smaknula Italiju.”

RTL: Znači bodrit ćete dečke i cure s tribina?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pretežno ispred televizora, jer to je njihov znoj i ne volim na tome plutati. Ne zato što je znoj nego zato što je njihov.”

Grabar-Kitarović svojim navijanjem osvojila svijet

“Mokra od kiše ali s osmjehom, hrvatska Predsjednica osvojila je obožavatelje na finalu svjetskog kupa”, pisao je Reuters nakon poraza hrvatske u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva. “Najbolja scena na svjetskom kupu, kiša koja pljušti, nigdje kišobrana, a Kolinda Grabar-Kitarović grli svakog igrača kako Hrvatske tako Francuske, iako je Hrvatska upravo izgubila. Tako čisto emocionalno i toplo! Bez politike, samo sport! Čestitke obama timovima”, prenose jedan zapis na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi naslovi u svjetskom tisku glase, „Hrvatska predsjednica zagrljajima osvojila srca“, „Ljudima se dopala reakcija hrvatske predsjednice na gubitak finala“, „Svjetski kup 2018: Hrvatsku predsjednicu Kolinda Grabar-Kitarović hvale na internetu, unatoč porazu Hrvatske“. To su samo neki od primjera pozitivne slike koju je Grabar-Kitarović poslala u svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.