(VIDEO) NBA: Indiana i Orlando iznenadili San Antonio i Boston, solidni Bogdanović i Hezonja

Foto: fah

Košarkaši Indiana Pacersa i Orlando Magica ostvarili su iznenađujuće gostujuće pobjede u NBA ligi u noći s nedjelje na ponedjeljak, Pacersi su svladali San Antonio Spurse sa 95-86, dok je Magic nadigrao Boston Celticse sa 103-95, a hrvatski igrač dali su svoj doprinos tim pobjedama, Bogdanović je u pobjedi Pacersa ubacio 10 koševa, dok je Hezonja za Magic ubacio sedam poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indiana je 10-ak minuta prije kraja utakmice u san Antoniju imala 17 pogodaka prednosti te je izdržala završni nalet domaćih koji su se minutu i pol prije isteka vremena primaknuli sa šest razlike 887-81). Najzaslužniji za novu pobjedu Pacersa bio je Victor Oladipo sa 19 koševa, Darren Collison je dodao 14. dok je Bogdanović za 26 minuta provedenih na terenu ubacio 10 poena (šut za dva 3-6, trica 03. slobodna bacanja 4-4) uz tri skoka, jednu asistenciju i tri osvojene lopte. Kad Spursa najučinkovitiji su bili Pau Gasol sa 14 pogodaka i 9 skokova te LaMarcus Aldridge sa po 10 ubačaja i skokova.

Indiana je s omjerom 25-22 trenutačno šesta u istočnoj konferenciji dok je San Antonio sa 30-18 trenutačno četvrta momčad Zapada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orlando je iznenadio Boston sjajnom izvedbom u trećoj četvrtini koju je dobio sa 32-12 i to prvenstveno koševima ispod samog obruča. U tih 12 minuta gosti s Floride postigli su 26 pogodaka iz reketa, a domaći tek dva. Elfrid Payton sa 22 i Evan Fournier sa 19 koševa bili su najbolji u rijetkoj ovosezonskoj pobjedi Magica, dok Celticsima za prekid niza poraza nije bilo dovoljno niti 40 ubačaja Kyriea Irvinga.

Hezonja je u Bostonu dobio 12 minuta koje je iskoristio za sedam pogodaka (šut za dva 2-3, trica 1-3, slobodna bacanja 0-2) i tri skoka.

Orlando je sa 14-32 i dalje pri dnu ljestvice, trenutačno je 14. momčad Istoka, dok je Boston nakon trećeg poraza u nizu pao na omjer 34-13, ali je i dalje na vrhu svoje konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Los Angeles Lakersi ostvarili su jedinu domaću pobjedu večeri svladavši New York Knickse sa 127-107. Jordan Clarkson sa 29 koševa i 10 asistencija te Julius Randle sa 27 poena i 12 skokova ponudili su previše za goste kod kojih su Tim Hardaway, Kristaps Porzingis i Michael Beasley postigli po 17 ubačaja. Ivica Zubac dobio je tek minutu u dresu Lakersa tijekom koje nije ostvario nikakav učinak.

Sa 17-29 Lakersi su 11. momčad Zapada, a Knicksi su sa 21-26 10. momčad Istoka.

Vrlo zanimljivo je bilo u Detroitu gdje su Brooklyn Netsi svladali domaće Pistonse sa 101-100 košem Spencera Dinwiddiea 0.9 sekundi prije kraja. Dinwiddie je pogodio težak šut s četiri metra preko dva domaća igrača i tako na najbolji način završio svoju odličnu predstavu, on je sa 22 koša bio najefikasniji igrač Netsa. Pistonsima je ovo bio peti poraz zaredom kojega nije uspio spriječiti Tobias Harris sa 20 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pistonsi su sada pali na omjer 22-23 i sada su deveta momčad Istoka, prva koja ne ulazi u doigravanje, dok su Netsi sa18-29 i dalje daleko od plasmana u posezonu, drže 12. mjesto Istoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.