(VIDEO) NBA: Skroman učinak hrvatskih košarkaša , pobjeda Orlanda nakon dva produžetka

Foto: Keith Allison/flickr

Orlando Magic je sinoć nakon dva produžetka pobijedio Miami Heat sa 136-130

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nik Vučević je bio najučinkovitiji kod Magica sa 26 pogodaka i 12 skokova, Evan Fournier je također zabio 26, Elfrid Payton 22, a Serge Ibaka je ubacio 20.

Mario Hezonja i Damjan Rudež nisu igrali za Orlando kojem je ovo treća pobjeda nad Miamijem u zadnjih 19 susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heat su predvodili Tyler Johnson i Hassan Whiteside sa 32 pogotka, a Whiteside je dodao i 15 skokova.
Orlando je osigurao produžetka pogotkom Sergea Ibake u zadnjoj sekundi. Miami je ispustio vodstvo od pet razlike u zadnjoj minuti regularnog dijela te prednost od četiri koša u zadnjih 40 sekundi prvog produžetka.

Izjednačeni na 123-123 u drugom produžetku Fournier zabija tricu za Orlando, Ibaka pogađa šut s distance, a Payton dva slobodna za odvajanje od Miamija i pobjedu.

Philadelphia 76ers Darija Šarića su i sinoć poražni, New Orleans Pelicans su ih pobijedili sa 108-93 i nanijeli im 21. poraz u 28 utakmica od početka prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anthony Davis bio je najbolji strijelac utakmice, zabivši za Pelicanse 31 koš uz 16 skokova. Kod 76ersa najviše je zabio Ersan Ilyasova, 14 koševa, a Gerald Henderson je ubacio 13. Dario Šarić je odigrao 15 minuta i u tom je razdoblju zabio dva koša, ugrabio tri skoka i upisao tri asistencije te jednu ukradenu loptu.

Poraženi su i Brooklyn Nets Bojana Bogdanovića, u Torontu su ih sa 116-104 pobijedili Rapotorsi.

Kyle Lowry je za pobjedu domaćina zabio 23 koša, Norman Powell je dodao 21 i Toronto Raptorsi (20-8) su nanijeli deseti uzastopni poraz u gostima za Brooklyn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto nije gubio ni u jednom trenutku utakmice i jednom je čak imao prednost od 23 koša.

Rondae Hollis-Jefferson je predvodio Netse (7-20) sa 19 koševa, šest skokova i tri asistencije. Bojan Bogdanović, jedini igrač Netsa koji je započeo svih 27 utakmica ove sezone, u 18 minuta je ubacio pet koševa i upisao dvije asistencije. Amerikanac s hrvatskom putovnicom Justin Hamilton je odigrao 23 minuta i uz pet koševa upisao je 11 skokova i četiri asistencije.

Nets su imali šut od samo 36 posto iz igre kroz tri četvrtine, uključujući 26 posto s linije trice. Raptorsi su imali šut 49 posto, uključujući 44 posto s linije trice.

Od Los Angeles Lakersa Ivice Zubca bolji su bili Charlotte Hornets sa 117-113. Hornets u uspjeli nadoknaditi zaostatak od 19 koševa i pobijediti, a predvodi ih je Kemba Walker sa 28 pogodaka i 10 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Lakersa najbolji je bio Jordan Clarkson koji je ubacio 25 koševa, dok je Nick Young dodao 24 Ivica Zubac je odigrao dvije minute i upisao samo jedan skok.

LeBron James je za pobjedu Cleveland Cavaliersa od 112-108 nad Milwaukee Bucksima zabio 34 koša i tako se popeo na osmo mjesto strijelaca u NBA, preskočivši Mosesa Malonea (27,409 koševa).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.