(VIDEO) NBA: Spursi izjednačili i ostali bez Parkera, Cleveland poveo

Foto: fah

San Antonio Spurs su sinoć u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije izjednačili na 1-1 u seriji na četiri pobjede nakon što su sa 121-96 svladali Houston Rocketse, ali su, zbog ozljede, ostali bez Tonyja Parkera, dok su Cleveland Cavaliers poveli sa 2-0 u seriji nakon što su i u drugoj utakmici polufinala Istočne konferencije bili bolji od Toronto Raptorsa i to sa 125-103.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parker je čudno doskočio na lijevu nogu nakon šuta na početku zadnje četvrtine i bit će pregledan u četvrtak, ali Spursi ne očekuju da zaigra u trećoj utakmici serije u petak.

San Antonio je predvodio Kawhi Leonard sa 34 pogotka, osam asistencija i sedam skokova. Parker je do trenutka kada je izašao iz igre ubacio 18 koševa.

Kod Houstona najbolji je bio Ryan Anderson koji je utakmicu završio sa 18 koševa, a James Harden je bio ograničen na 13 pogodaka sa šutom 3/17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj polufinalnoj utakmici, ali na Istoku, LeBron James je za pobjedu Clevelanda zabio 39 koševa, preskočivši tako Kareem Abdul-Jabbara na listi najboljih strijelaca u postsezoni.

Kyrie Irving je dodao 22 koša i 11 asistencija, a Channing Frye 18.

Najučinkovitiji u redovima bio je Jonas Valanciunas sa 23 pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jamesu je prije utakmice protiv Raptorsa bilo potrebno 25 koševa da prijeđe Jabbara (5.762 koševa) na drugom mjestu liste najboljih strijelaca u postsezoni NBA i tu je brojku prešao tricom u trećoj četvrtini. Ispred Jamesa je sada samo Michael Jordan koji je 5.987 koševa zabio u 179 utakmica izvan regularnog dijela sezone.James je sedmi na listi najboljih strijelaca NBA sa 28.787 koševa u karijeri, a prvi je Abdul-Jabbar sa 38.387 koševa.

Treća utakmica se igra u petak u Torontu.

Rezultati polufinala doigravanja NBA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISTOČNA KONFERENCIJA
2. krug:
Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors 125-103
(Cleveland vodi 2-0 u seriji na četiri pobjede)

ZAPADNA KONFERENCIJA,
2. krug:
San Antonio Spurs – Houston Rockets 121-96
(momčadi su izjednačene na 1-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.