(VIDEO) Nema milosti, nove sankcije za hrvatske prvoligaše: Dinamo i Osijek kažnjeni zbog baklji BBB-a, Kohorte i Torcide!

Foto: Snimka zaslona

Iza nas je 23. kolo MAXtv Prve lige, nije bilo isključenih igrača, dakle, igra je bila uglavnom korektna, kao i ponašanje igrača, no, zato je Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić od delegata utakmica dobio prijave protiv klubova zbog ”neprimjerenog ponašanja gledatelja” na dvije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, radi se o utakmici Dinamo-Inter Zaprešić u Maksimiru.  Na sjevernoj tribini su BBB-i u 76. minuti zapalili dvadesetak baklji, šest ih je ubačeno na teren zbog čega je utakmica kratko prekinuta. Dinamo je kao organizator kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 18.000 kuna.  Dinamo je pobijedio Inter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga ”sporna” utakmica bila je ujedno i derbi utakmica u Osijeku, naime, pripadnici Kohorte, navijačke skupine Osijeka, na istočnoj su tribini u četiri navrata bacali petarde, dok su gostujući navijači, dakle, pripadnici Torcide, na sjevernoj tribini u 69. i 74. minuti zapalili 18 baklji, dio njih ja palo u ograđeni dio igrališta. Kako je Osijek bio organizator utakmice tako je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna. Osijek je svladao Hajduk 2:1.

Kažnjena je i zagrebačka Lokomotiva, koja mora platiti kaznu od 5.000 kuna, zbog momčadskog prekršaja iz članka 54. DP HNS ( radi se o sedam opomenutih igrača) na utakmici Rijeka – Lokomotiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.