(VIDEO) Nezaboravni trenuci hrvatskog nogometa: FIFA objavila emotivni film o Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Foto: fah

Hrvati će vjerojatno desetljećima, a možda i puno duže, u pamćenju imati prošlo Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Naime, na tom turniru hrvatska nogometna reprezentacija, predvođena Zlatkom Dalićem, osvojila je povijesno srebro, a kapetan Luka Modrić proglašen je najboljim igrač prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krovna nogometna svjetska asocijacija, FIFA, objavila je službeni film sa Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. Film je, naravno, prepun emotivnih i sretnih trenutaka hrvatskog nogometa, Vatreni su na tom prvenstvu poraženi jednom, tek u finalu od Francuske, iako su odigrali sjajno prvo poluvrijeme. Film traje oko devedeset minuta.

Do finala je Hrvatska stigla najprije preko Nigerije, Argentine i Islanda, dakle, uz sve tri pobjede u grupnoj fazi, od čega se posebno ističe trijumf protiv Messijeve Argentine od čak 3:0.

U osmini finala Hrvatska je poslije izvođenja jedanaesteraca izbacila Dansku, u četvrtfinalu na isti način Rusiju, a u polufinalu Vatreni su odigrali sjajno drugo poluvrijeme te produžetke i zasluženo su izbacili Englesku pobjedom 2:1. Vatrene je na SP-u Rusiji neumorno bodrila i tadašnja hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu je Hrvatska poražena od zaista impresivne Francuske 4:2.

Uoči utakmice protiv Danske sjajni kapetan Vatrenih, Luka Modrića, je optimistično kazao:

“Ovo je naše finale. Dobijemo li Dansku, otići ćemo do kraja…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je protiv Danske promašio jedanaesterac četiri minute prije kraja produžetka, no, tome unatoč ponovno je pucao jedanaesterac tijekom raspucavanja i zabio je. Briljirao je golman Vatrenih Danijel Subašić.

“Svjestan sam toga da bi me poraz proganjao do kraja života, ali tada nisam bio time opterećen. Kad nisam realizirao penal u igri, bio sam ljut na sebe kao nikad. Išao sam mijenjati kut i napravio veliku grešku. Kod raspucavanja nisam imao ni promil dvojbi. Želio sam pucati, to sam glasno kazao, želio sam time poslati poruku samopouzdanja suigračima da preuzimam najveću odgovornost. Kakav bih kapetan bio da sam se povukao?”, rekao je nakon pobjede protiv Danske, Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.