(VIDEO) NHL: Ovečkin odveo Capitalse dalje, Andersen održao Maple Leafse u igri

Foto: Twitter

Hokejaši Washington Capitalsa plasirali su se u drugi krug doigravanja američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL izbacivši Columbus Blue Jacketse sa 4-2 u pobjedama dok su Toronto Maple Leafsi uspjeli poravnati omjer u pobjedama protiv Boston Bruinsa na 3-3 pa će o posljednjem sudioniku konferencijskih polufinala odlučivati sedmi susret ovim suparnika u Bostonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su izgubili prve dvije utakmice na svom ledu, Capitalsi su odgovorili s četiri uzastopna slavlja protiv Blue Jacketsa, a tri od te četiri pobjede ostvarili su na gostujućem terenu.

U šestoj utakmici Capitalsi niti u jednom trenutku nisu bili u zaostatku, u prvoj trećini u vodstvo ih je doveo Dmitrij Orlov (12:12), a nakon što je Nick Foligno (28:40) svojim prvih pogotkom na utakmici poravnao na 1-1 sredinom drugog dijela, na scenu je stupio najbolji strijelac momčadi iz glavnog američkog grada Aleksandar Ovečkin (32:50, 38:23) koji je s dva gola odveo goste do prednosti od 3-1 uoči posljednjih 20 minuta. Ovečkin je prvo pospremio jedan odbijanac u mrežu za 2-1, a onda je snažnim udarcem s lijevog krila u situaciji s igračem više povisio na 3-1. Domaći su sretno smanjili na 3-2 početkom posljednje trećine preko Pierre-Luca Duboisa (42:25), no gosti su odbili taj nalet i s dva gola Devantea Smith-Pellyja (43:56) i Chandlera Stephensona (45:30) iz protunapada stigli do uvjerljivih 5-2. Foligno (48:22) je svojim drugim golom smanjio na 5-3, no Braden Holtby je s nekoliko sjajnih obrana spriječio da se Blue Jacketsi približen na manje od dva gola zaostatka da bi Lars Eller (59:46) pogodio praznu mrežu za konačnih 6-3 14 sekundi prije kraja.

Nakon izbacivanja Blue Jacketsa, Capitalsi će u drugom krugu za suparnike imati branitelje naslova Pittsburgh Penguinse.

U Torontu je domaća momčad na krilima iznimne podrške navijača i uz dodatni motiv zbog terorističkog napada u najvećem kanadskom gradu u kojemu je poginulo 10 njihovih sugrađana uspjela sa 3-1 nadigrati Boston i tako poravnati omjer u pobjedama na 3-3. Sjajan je bio vratar Maple Leafsa Frederik Andersen koji je obranio nekoliko izuzetno teških udaraca gostiju i susret okončao sa 32 obrane. Ipak, poveli su Bruinsi početkom druge trećine preko Jakea DeBruska (21:02), no to vodstvo trajalo je samo 35 sekundi prije no što je William Nylander (21:37) izjednačio na 1-1. Nakon što je Mitchell Marner (33:25) doveo Toronto u vodstvo, Andersen je “spustio roletu” na svoj gol, da bi Tomaš Plekanec (58:46) potvrdio pobjedu golom u praznu mrežu.

Sedam utakmica ovih suparnika igrat će se u srijedu u Bostonu, a pobjednik će u drugom krugu doigravanja igrati protiv Tampa Bay Lightninga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.