Slavni trener uoči polufinala Lige prvaka hvali Dejana Lovrena: ‘On je sve što nam treba, savršen branič’

Foto: fah

Večeras od 20:45 sati igra se prva utakmica polufinala Lige prvaka između velikog iznenađenja ovog natjecanja Rome te Liverpoola, kluba za koji igra i hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren. Lovren je u pravo vrijeme došao u formu, taman za završnicu sezone. Njegov učinak i doprinos uspjesima Liverpoola hvali i trener istoimenog kluba Jurgen Klopp.
Legendarni trener objasnio je zašto cijeni hrvatskog obrambenog nogometaša i zašto je on za njega ”savršen branič”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam točno kakav mu je bio početak ovdje, ali napravio je nekoliko pogrešaka. I ljudi to stalno imaju na umu i kažu: “Oh… opet Lovren”. Ali ja sam dugo u poslu i rekao sam Dejanu: “Da mi je netko rekao, našli smo način – imaš šanse genetski stvoriti stopera. Bam, bam, bam!” To je on! Jak, brz, ima obje noge, igra glavom nevjerojatno dobro, skače do neba. On je sve što vam treba! Da, može popraviti neke stvari poput koncentracije, ali svi smo mi ljudi”, kazao je njemački trener, koji je tako ponovno stao na stranu hrvatskog reprezentativca, koji se, nažalost, nalazi dosta često na udaru medijskih kritika na Otoku. Vrlo često i neopravdano, tako misli i trener Liverpoola.

Osjećaju li igrači Liverpoola pritisak uoči prve polufinalne utakmice Lige prvaka, tim prije što se, kako tvrde neki, eliminacijom Barcelone otvorio put Liverpoolu prema finalu?

“Postoje neke jako teške stvari u Liverpoolu. Cijela naša navijačka obitelj nije sretna kad se ne osvajaju veliki trofeji i uvijek se nađe neki razlog tomu. Ili se kaže da se ne troši dovoljno, ili igrači griješe. Zato je teško biti vratar u Liverpoolu. Ne znam tko je bio zadnji vratar s kojim su svi bili zadovoljni.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Roma je u četvrtfinalu Lige prvaka izbacila Barcelonu, i to nakon što je u prvoj utakmici na Camp Nou izgubila s 4:1. Liverpool je s druge strane ”razbio” favorizirani Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.