(VIDEO) Niko Kovač polako postaje jedan od najznačajnijih europskih trenera: Novinari Hrvata dočekali pljeskom nakon osvajanja dvostruke krune

Foto: Twitter

Nogometaši Bayerna u sjajnom su finalu njemačkog Kupa svladali u Berlinu momčad Leipziga 3:0 te tako osvojili dvostruku krunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je rezultat veći od realnog stanja na terenu Bayern pod Nikom Kovačem zasluženo nosi novi trofej, kojim se hrvatski trener upisao u povijest njemačkog nogometa. Naime, bivši hrvatski izbornik jedini je kojem je takav podvig uspio i kao igraču i kao treneru. Niko je jedini koji je dvije godine zaredom osvajao njemački Kup s dva različita kluba. Prošle godine Kovač je Kup osvojio s Eintrachtom iz Frankfurta i to baš protiv Bayerna, a ove sezone s Bayernom.

Hrvatski stručnjak, priznali to neki ili ne, polako postaje jedan od najjačih trenerskih imena u Europi i teško će mu se čelnici bavarskog kluba nakon svega usuditi tražiti nasljednika. Naime, Kovačevo ime skandiraju navijači na tribinama, pljeskom ga na tiskovnim konferencijama dočekuju novinari. Pljeskom je Niko dočekan poslije novog trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno da sam presretan. Leipzig je bio sjajan, jako nas je namučio. No, s vremenom smo se dizali i zasluženo slavili”, kazao je na tiskovnoj konferenciji poslije velike pobjede i osvojene dvostruke krune Niko Kovač.

U jednom trenutku reprezentativni njemački golman, Manuel Neuer, spašavao je Bavarce, priznao je to hrvatski trener, koji je Neueru čestitao te posebno zahvalio. Naime, Neuer je kod 0:0 obranio stopostotnu priliku Poulsenu, dok je početkom drugog poluvremena spasio Bayern. Nakon takvih obrana Leipzig je polako počeo padati, dok su se Bavarci ponovno digli te u završnici i zabili dva gola za konačnih 3:0.

“Neueru bih posebno želio čestitati i zahvaliti. Bio je senzacionalan”, poručio je Kovač, kojeg su novinari pitali za usporedbu s Kovačem danas i onim Kovačem iz 2018. godine.

“Ovo je Niko s godinu dana iskustva više. Nisam se promijenio. Ostao sam isti i želim takav biti cijeli život. Mislim da je to najvažnije”, zaključio je hrvatski trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.