(VIDEO) Odjeci spektakularnog derbija u Milanu, kojem su veliki obol dali Hrvati: ”Bila je ovo posebna večer, rano je za pričati o snovima, no možemo sanjati”

Foto: fah

Nogometaši Intera u spektakularnom derbiju 23. kola talijanske Serie A pobijedili su Milan 4:2. Veliki obol spektaklu dali su hrvatski reprezentativci, Ante Rebić u dresu Milana te Marcelo Brozović u dresu Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter se poslije poraza Juventusa od Verone vratio na velika vrata u igru za naslov prvaka, a nakon sjajnog derbija igrač Intera, Romelu Lukaku, je rekao: ”Drugo poluvrijeme je bilo prekrasno. Puštali smo im previše prostora u prvom poluvremenu, no digli smo intenzitet.”

Podsjetimo, Ante Rebić zabio je prvi gol za Milan u 40. minuti, a u drugom poluvremenu kapetan Intera Marcelo Brozović zabio je fantastičan volej te pokrenuo preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje raspoložen poslije velike pobjede bio je trener Intera, Antonio Conte:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bila je ovo posebna večer. Bili smo u problemu u prvom poluvremenu, postojala je mogućnost da nas razbiju, no mi smo se oporavili, napredovali i uspjeli. Rano je za pričati o snovima, no možemo sanjati. Stiže nam zanimljivo razdoblje, a nakon njega ćemo moći pričati o našem potencijalu i mogućnostima”, kazao je Conte te je nastavio:

”Nisam puno pričao na poluvremenu. Razmišljam u teškim situacijama, trebaš biti bistar i preuzeti odgovornost. Velika odgovornost zaostatka 2-0 bila je na meni.”

Nakon poraza Milana oglasio se i bivši švedski reprezentativac, Zlatan Ibrahimović, koji je odigrao odlično prvo poluvrijeme, uostalom kao i Ante Rebić te Milan općenito:

”Teško je objasniti što se dogodilo. Na poluvremenu smo rekli da je prvih 15 minuta nastavka najbitnije i baš smo tad primili dva gola. Prestali smo igrati, prestali vjerovati, nismo dodavali. Od gola za izjednačenje sve je propalo. Čudno je to, u prvom dijelu sam više očekivao od Intera. Nisu izgledali kao momčad vrijedna drugog mjesta na tablici. No jesu kasnije…”, kazao je Ibrahimović, prenosi portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Milana Stefano Pioli bio je izuzetno razočaran:

”Trebali smo puno bolje reagirati kod primljenih golova. Nismo imali sreće sa stativama, no ljut sam na igrače jer nisu ispunjavali svoje obrambene dužnosti. Prava je to šteta jer smo kontrolirali utakmicu i nije izgledalo kao da je Inter 19 bodova ispred nas. Ne možemo puštati Brozovića samog na rubu šesnaesterca, to znamo i to trebamo raditi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.