(VIDEO) Persepolis hrvatskog trenera Branka Ivankovića na korak do finala azijske Lige prvaka

Foto: fah

U prvom susretu polufinala azijske nogometne Lige prvaka iranski Persepolis, kojeg vodi hrvatski stručnjak Branko Ivanković, je na gostovanju u Dohi protiv katarskog Al Sadda slavio sa 1-0, te je napravio veliki korak ka plasmanu u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac pobjedničkog gola u 86. minuti bio je napadač Ali Alipour iz penala, a uzvratni susret je 23. listopada u Teheranu.

Za Persepolis pričuvni vratar Božidar Radošević, bivši igrač Hajduka, Šibenika i Intera, ostao je na klupi za rezerve. Al Sadd predvode bivši španjolski reprezentativci Xavi i Gabi, a trener je Portugalac Jesualdo Ferreira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove dvije momčadi već su se sastajale ove sezone u skupini. U Dohi je bilo 3-1 za Al Sadd, a u Teheranu je slavila Ivankovićeva momčad sa 1-0.

U drugom polufinalu japanska Kashima Antlers će u srijedu ugostiti korejski Suwon Samsung Bluewings. Uzvrat je 24. listopada u Suwonu.

Finalne utakmice su na rasporedu 3. i 10. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini hrvatski trener koji je osvojio azijsku Ligu prvaka je Dragan Talajić kojem je to uspjelo 2004. godine na klupi Al Ittihada. Talajić je bio pomoćni trener Tomislavu Iviću u saudijskom klubu, no Ivić je nakon domaćeg poraza 1-3 od južnokorejskog Seongama u finalu Lige prvaka dobio otkaz. Talajić je vodio momčad u uzvratu gdje je senzacionalno slavio sa 5-0 i tako osvojio trofej.

Korak do naslova pobjednika azijske Lige prvaka bio je i hrvatski izbornik Zlatko Dalić prije dvije godine. Dalić je tada vodio Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Međutim, naslov je pripaao korejskom Jeonbuku koji je pred svojim navijačima pobijedio 2-1,a potom u uzvratu igrao 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.