(VIDEO) Pogledajte kako u SAD-u rješavaju upade navijača na teren: Maskirani huligan ne bi imao nikakve šanse!

Foto: Snimka zaslona

S obzirom na nedavne događaje, koje ne možemo baš nazvati afirmativnim, na nogometnim utakmicama u Hrvatskoj, a u kontekstu nedavnog derbija na Poljudu između Rijeke i Hajduka (1:1) i upada maskiranog huligana na teren i to oboružanog šipkom, pitanje je kako se prema određenim pojavama odnose odgovorni izvan naše zemlje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok u Europi ima zaista svega i Hrvatska definitivno nije izolirani otok kad je huliganizam u pitanju, naprotiv, u Americi takve stvari, konkretno upade na sportske terene tijekom utakmica, sankcioniraju vrlo promptno, nema puno priče. No, Amerika je ipak neki drugi svijet u odnosu na Europu, a poglavito u odnosu na Hrvatsku.

Naime, tijekom košarkaške utakmice između Houston Rocketsa i Cleveland Cavaliersa (117:112) jedan navijač uletio je na parket, no, problem su nadležni munjevito riješili, a ni kamere se nisu pretjerano trudile da ”uljeza” snimaju iz svih mogućih kutova. Treba pošteno naglasiti važnu razliku između nogometnih i košarkaških utakmica, između stadiona za nogomet i dvorana, ipak…

Nakon što je navijač upao na parket zaštitari su munjevito reagirali te su ga iako je bježao ulovili za desetak sekundi i odmah ga srušili na pod te izbacili iz dvorane.  Uprava Rocketsa također je reagirala brzo i zabranila ”nestašnom navijaču” dolaske na utakmice NBA momčadi Houstona. Naglasimo kako navijač nije imao nikakvu šipku niti je bilo koga namjeravao ozlijediti, htio je ”tek” svojih pet minuta slave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da u Americi netko maskiran uleti sa šipkom na parket, travnjak, takvom je bolje da ga ne uhvate s obzirom koliko su laki na oružju američki policajci, kao i redari, a ni javnost nema puno sentimenta prema maskiranim i naoružanim huliganima.

U Rijeci, na nogometnoj derbi utakmici, maskirani huligan nakon što je demonstrirao svoju ”moć” praktički je sam sebe morao izbaciti s travnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.