(VIDEO) Priča o uspjehu Mate Rimca: Profesor je prepoznao njegov talent

Foto: snimka zaslona

U emisiji “Sjedni odličan” naš proslavljeni inovator Mate Rimac govorio je o svojem profesoru Ivanu Vlainiću, koji ga je potaknuo da bude tvorac najbržeg električnog automobila na svijetu i postane njegov najpoznatiji bivši učenik iz “rasadnika inovatora”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja sam uvijek volio nešto raditi doma, ali sam to uvijek radio kao dio škole, neke svoje mini projektiće. Nisam mislio ništa raditi s tim dalje, ali je profesor taj koji je to prepoznao i koji me pogurao na prvo natjecanje na koje ja sam nikada ne bih išao jer nisam mislio da bih imao šanse. Bilo je to lokalno, županijsko natjecanje, ovdje u školi sam pobijedio i išao sam dalje na državno natjecanje na kojemu sam isto pobijedio, a onda sam išao po cijelom svijetu”, ispričao je Rimac.

“Imao je briljantne ideje, jednostavno nikako da presuše, kada je stvorio jednu nakon par dana se stvorila druga”, rekao je profesor.

“Profesor je imao pristup da zapravo gleda one koje stvarno zanima i koji imaju potencijala, i oni su mogli raditi to puno više nego je bilo u kurikulumu. Ostali su odradili što su morali i to je to, dao im je poticaja da ili idu dalje i naprave puno, puno više nego što je bilo potrebno za školu, ja sam bio jedan od tih, ili ako nisi za to, moraš odraditi što se mora odraditi, ali ako želiš dalje, dobio si priliku za to”, rekao je Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.