(VIDEO) SAD prvi put nakon 1986. bez Svjetskog nogometnog prvenstva

Foto: fah

Sjedinjene Države su sinoć, prvi put nakon 1986. godine, ostale bez nastupa na SP nakon što je sinoć u zadnjem kolu kvalifikacija zone CONCACAF bolji od njih sa 2-1 bio Trinidad i Tobago.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksiko i Kostarika, dvije prvoplasirane reprezentacije u zoni CONCACAF sa 21 i 16 bodova, plasman na SP 2018. su osigurale već prije zadnjeg kola kvalifikacija, a zadnji vlak su sinoć lovile reprezentacije Hondurasa, Paname i SAD-a.

Honduras je kod kuće igrao protiv Meksika i pobijedio je sa 3-2. Panama je pred domaćim gledateljima svladala Kostariku sa 2-1, a odlučujući pogodak je u 88. minuti postigao Roman Torres. Taj gol je ‘zatvorio vrata’ za SP zatvorio reprezentaciji SAD-a koja je izgubila u gostima od Trinidada i Tobaga. Amerikanci su tako peti na ljestvici sa 12 bodova, iza Paname i Hondurasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće mjesto sa 13 bodova u kvalifikacijama CONCACAF-a pa tako i izravan plasman na SP 2018. si je osigurala Panama kojoj će to biti prvi nastup na svjetskom prvenstvu. Honduras je kvalifikacije završio na četvrtom mjestu sa također 13 bodova, ali lošijom gol razlikom, i ide u dodatne kvalifikacije za SP gdje ga čeka Australija.

Rezultati 10. i zadnjeg kola zone CONCACAF:

Trinidad i Tobago – SAD 2-1
Panama Kostarika 2-1
Honduras – Meksiko 3-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica:

1 Meksiko 21
2 Kostarika 16
3 Panama 13
——————-
4 Honduras 13
——————-
5 SAD 12
6 Trinidad i Tobago 6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.