(VIDEO) Svjetsko prvenstvo 2018: Argentina osigurala nastup zahvaljujući Messiju, Čile bez SP-a

Foto: fah

Argentina, finalist zadnjeg svjetskog prvenstva u nogometu, sinoć je zahvaljujući pobjedi od 3-1 protiv Ekvadora osigurala plasman na SP 2018. završivši južnoameričke kvalifikacije na trećem mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina je u gostima sa 3-1 pobijedila Ekvador, Lionel Messi je postigao hat trick, ali ono što je pomoglo Argentincima je poraz Čilea od 0-3 protiv Brazila zbog čega su južnoamerički prvaci ostali bez nastupa na SP.

Brazil je sa 41 bodom na vrhu ljestvice južnoameričkih kvalifikacija, Urugvaj je na drugom mjestu sa 31 bodom iako je kvalifikacije završio porazom od 2-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Quitu su finalisti svjetskog prvenstva 2014. utakmicu počeli slabo jer su domaćini već u 45. sekundi susreta došli u vodstvo pogotkom Romario Ibarra. Međutim, već u 11. minuti Messi zabija prvi gol za izjednačenje. Zvijezda Barcelone je gol za 2-1 zabio u 20. minuti, a treći gol za konačni rezultat u 62. minuti.

Foto: fah

Argentina je uoči zadnjeg kola bila na šestom mjestu kvalifikacija, ali s ovom pobjedom i 28 bodova se probila na treće mjesto što joj je osiguralo izravan plasman u Rusiju. Osim Brazila, Urugvaja i Argentine na SP u Rusiju putuje i četvrtoplasirana Kolumbija koja je odigrala 1-1 s Peruom i ima 27 bodova. Peru, koji se sa 26 bodova nalazi na petom mjestu ide u dodatne kvalifikacije gdje će igrati protiv Novog Zelanda. Čile je kvalifikacije završio na šestom mjestu sa 26 bodova, ali ima lošiju gol razliku od Perua.

Rezultati zadnjeg kola južnoameričkih kvalifikacija:
Paragvaj – Venezuela 0-1
Urugvaj – Bolivija 4-2
Peru – Kolumbija 1-1
Brazil – Čile 3-0
Ekvador – Argentina 1-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica:
1 Brazil 41
2 Urugvaj 31
3 Argentina 28
4. Kolumbija 27
——————-
5 Peru 26
——————-
6 Čile 26
7 Paragvaj 24
8 Ekvador 20
9 Bolivija 14
10 Venezuela 12

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.