Video: Sjajan početak Dinama u Europskoj ligi, s tri gola Soudanija i jednim Henriqueza i Čorića potopljena Astra

U prvoj utakmici svoje skupine Europske lige zagrebački je Dinamo u sjajnoj partiji nadvisio rumunjsku Astru s 5:1 (3:0), tri pogotka postigao je alžirski reprezentativac Soudani, a po jedan Čileanac Henriquez i Čorić. Astra, koja je u kvalifikacijama eliminirala favorizirani francuski Lyon, u svemu je bila podređena ove večeri raspoloženom Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikad Dinamo u ovome natjecanju nije odigrao tako dobro prvo poluvrijeme. Tri pogotka, a sva tri djelo Alžira Soudanija, plod su uistinu kvalitetne igre koja je digla na noge nekoliko tisuća navijača. Nogometaši trenera Zorana Mamića finom su kombinatorikom često dolazili u prigodu ubaciti loptu u kazneni prostor suparnika gdje je čekao silno rasploženi Soudani…

U 17. minuti Pinto je ubacio s desne strane, a s nekih desetak metara Soudani je bio glavom nepogrešiv – 1:0.

U 24. minuti, pak, ubacio je Antolić, Soudani iznova najviši u skoku i pogađa – 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 45. minuti Soudani pogađa i nogom, iz neposredne blizine na asistenciju Wilsona – 3:0.

U nastavku je Dinamo smanjio ritam, no opasnosti za ugrozu pobjede nije bilo. Astra je, istina, imala određenu terensku premoć, no nije imala ni kvalitete ni nadahnuća utakmicu približiti vodama neizvjesnosti.

U 69. minuti Dinamo je izvrsnu igru okrunio još jednim pogotkom, Antolić je proigrao Henriqueza koji je lako matirao rumunjskog vratara. Počasni pogodak za rumunjsku momčad postigao je Chitu na dodavanje Budescua. No, Dinamo je dao još jedan gol, za 5:1 je na dodavanje Soudanija zabio mladi Ante Čorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krasna nogometna večer u Maksimiru!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.