(VIDEO) Slaven Bilić – trener koji se gotovo uvijek dočeka na noge…

Foto: fah

Koliko je malo potrebno u nogometu od gubitnika do pobjednika, od tuge do euforije, pokazuje slučaj bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića koji je ponovno postao omiljen u Londonu nakon što je njegova momčad oslabljena za najboljeg igrača, kontroverznog Francuza Dimitrija Payeta, razbila Crystal Palace s 3:0 na Olimpijskom stadionu, uz prekrasan pogodak Andyja Carrolla. Navijači su oduševljeni pobjedom.  Međutim, od Bilića sada očekuju da se momčad napokon počne izvlačiti iz provalije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je, ako je vjerovati inače senzacijama sklonih engleskih medija, Bilić u nekoliko navrata ove sezone bio blizu otkaza i uvijek bi se izvlačio u velikom stilu, što samo pokazuje da naš bivši izbornik uz obilje sreće ima i podosta hrabrosti bez koje ne možete biti vrhunski trener. Naime, mnogi će reći kako su vrhunski treneri pomalo hazarderi, neki u tome, naravno, imaju sreće, neki pak ne.

Nakon pobjede protiv Crystal Palacea Slaven Bilić prokomentirao je nekoliko situacija vezanih uz samu utakmicu, no, prvo na čemu su novinari inzistirali bila je 79. minuta utakmice kada je spomenuti Carroll sjajno poletio zrakom te prekrasnim škaricama zabio loptu ispod prečke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo mi je suđeno da zabijem danas. Pokušavao sam ovo na treningu, ali pogodio sam vratnicu. Drago mi je da je ovo danas ušlo. Ovo je sigurno najljepši gol koji sam zabio“, rekao je Carroll nakon prekrasnog poteza uvježbavanog na treninzima. No, Bilić nije bio baš presretan kada je Carroll na treninzima tako nešto vježbao i to zbog ozljede koju je nogometaš imao u prošlosti. Ovakvi potezi mogu ponovno izazvati neku ozljedu.

“Pokušao je to na treningu i bio je nesretan kad nije ušlo. Zbog ozljeda koje je imao u prošlosti malo sam poludio kada je to pokušao na treningu jer ne želim da se ozlijedi”, izjavio je nakon utakmice bivši hrvatski izbornik, koji je poslije toga prokomentirao i sam tijek dvoboja koji mu je vratio povjerenje navijača. “Bila je to teška utakmica, međutim, momčad je pokazala pravi karakter.   U prvom poluvremenu smo bili nervozni, ali nosila nas je publika. U drugom poluvremenu smo napravili neke promjene i bili smo besprijekorni. Zabili smo tri sjajna gola i samo mogu čestitati dečkima, bili su sjajni”, zaključio je Bilić, a onda se osvrnuo možda i na najveću vlastitu pogrešku od trenutka kad je preuzeo West Ham. Dakako, Bilić je tek kratko nešto rekao o svom najboljem ali i najkontroverznijem igraču – Payetu, prema kojem se donedavno ponašao kao da mu je fan, a ne trener, koji mu je ujedno šef, pedagog i učitelj na neki način, a onda mu je sve to Francuz vratio na najgori mogući način, ali na način koji se od njega mogao očekivati s obzirom na prošlost u drugim klubovima u kojima je igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Već sam rekao što on želi. Pošteno je da se to zna i o njemu više ne želim pričati. Ali zato o igračima koji su igrali mogu pričati godinama”, kazao je Bilić. Trenera West Hama najbolje odaju njegove riječi, koliko razočaran, pa i pomalo ljut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.