(VIDEO) Slavlje uz veliku bakljadu: Nogometaši Honveda nakon 24 godine postali prvaci Mađarske

Foto: Twitter

Nogometaši Honveda novi su prvaci Mađarske osvojivši prvu titulu nakon 24 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Honved je osvojio naslov prvaka pobijedivši u zadnjem kolu izravnog suparnika za prvo mjesto Videoton 1-0. Pogodak vrijedan titule zabio je Marton Eppel u 60. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Honved, kojeg vodi talijanski stručnjak Marco Rossi, na koncu je osvojio prvo mjesto sa 65 bodova, tri više od Videotona. Vasas je treći sa 52 boda, koliko ima i Ferencvaros na četvrtom mjestu.

U redovima Honveda igra i hrvatski nogometaš Ivan Lovrić. Splićanin je karijeru počeo u Omladincu iz Vranjica, a igrao je i za Ogulin, te Kaštel Gomilicu, a od 2007. je u Mađarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Honeved je osvojio ukupno 14. naslov prvaka, a prvi nakon 1993. godine. Rekorder je Ferencvaros sa 29 titula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.