(VIDEO) Veliki ispit i za hrvatske navijače u Novogorodu: Argentinci za sada dominiraju, no, veći broj Hrvata dolazi na dan utakmice

Foto: fah

Odbrojavaju se sati do velike derbi utakmice grupne faze Svjetskog prvenstva, između Hrvatske i Srbije. Naime, Hrvatska je pobjedom 2:0 protiv Nigerije u prvom kolu zauzela privremeno prvo mjesto skupine D, dok je Argentina s Islandom odigrala tek 1:1. Drugim riječima, izbornik Zlatko Dalić je u pravu kada kaže da je pritisak na Argentince puno veći nego na Hrvatsku, koja već ima tri boda te su još tri boda dovoljna za osminu finala. Prva prilika je Argentina. I bod bi bio velik kao kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica se igra od 20 sati ovog četvrtka u Nižnjem Novgorodu, bit će to veliki test za Vatrene, ali i za hrvatske navijače, kojih je u Kalinjingradu prije nekoliko dana protiv Nigerije bilo nekoliko puta više nego što su mnogi mediji najavljivali.  Prvu pobjedu Vatrenih s tribina stadiona u Kalinjingradu pratilo je oko 15 000 Hrvata, koji su stigli iz domovine, ali i doslovno iz svih dijelova svijeta, uključujući i prekooceanske zemlje.

С хорватскими болельщиками

A post shared by Долгов Максим (@dolgov5596) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa

АРГЕНТИНА В НИЖНЕМ

A post shared by Lubomir Tyan (@lubomirtyan) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viva Argentina ?? #fifa18#worldcup2018#worldcup#nizhnynovgorod#argentina??

A post shared by M.D. N | D (@nikita.hannover) on

Veliki broj hrvatskih navijača dolazi na utakmicu u Novogorod, dobar dio njih već je tamo, iako neki procjenjuju da će ih biti puno manje nego protiv Nigerije. Naime, Kalinjingrad je oko 1400 kilometara daleko od Hrvatske dok je Novogorod puno dalje, tome unatoč očekuje se oko deset do dvanaest tisuća hrvatskih navijača.  No, bit će i veliki broj Argentinaca, prema nekim procjenama čak dvostruko više nego hrvatskih fanova.

Na društvenim mrežama počele su i prve objave navijačkih slavlja u Novogorodu, snimke za sada pokazuju dominaciju navijača Argentine, no, do utakmice su 24 sata. Glavnina hrvatskih navijača u Novogorod preko Moskve stiže sutra, na dan velikog derbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.