Vještaci otkrili: Navijač AEK-a ubijen je istim nožem kao navijač Arisa prošle godine

Foto: fah

Grčki mediji objavili su da je prema zaključcima vještaka smrtonosna ozljeda 29-godišnjem Michalisu Katsourisu, navijaču AEK-a koji je u petak ispraćen na posljednji počinak, nanijeta nožem tipa karambit. Uboden je, prema istim izvorima, samo jednom u ruku, te je 10-ak minuta kasnije iskrvario što su zabilježile nadzorne kamere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intrigantno je da je takvim istim nožem lani u veljači ubijen i Alkis Kampanos (19), navijač nogometnog kluba Aris. U tragičnom sukobu sudjelovali su navijači Arisa i PAOK-a dva kluba među kojima vlada snažno rivalstvo.

Zbog ubojstva 19-godišnjeg Kampanosa 12 huligana proglašeno je krivima, a neki su, kako javljaju lokalni mediji, osuđeni i na doživotne zatvorske kazne. Sada bi takvu osudu mogli dobiti i navijači koji su sudjelovali u ubojstvu Katsourisa, nakon što se utvrdi tko mu je točno zadao kobni ubod.

Inače, nož karambit vrlo je poseban, zbog čega je i ozljede koje su njime nanijete moguće razlikovati. U pitanju je nož koji ima zakrivljeni vrh. Dizajniran je da izgleda kao tigrova kandža. U službenom opisu stoji da u prirodi može dobro poslužiti za guljenje kore raznog voća i povrća. Poznati su po tome da ne hrđaju i da su vrlo otporni.  Moguće ih je nabaviti u specijaliziranim trgovinama, ali i na internetu i to po cijeni od 20 eura na više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karambit nož se smatra vrhunskim džepnim nožem i za borbu odnosno za samoobranu. Osim što imaju zakrivljenu oštricu imaju i rupu za prst. Ove karakteristike čine nož vrlo korisnim u situacijama bliske borbe. Ovaj borbeni nož dostupan je u četiri glavne varijante: automatski, noževi za vrat, sklopivi noževi i fiksne oštrice, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.