Vranković: ‘Stvari se u sportu moraju početi rješavati’

Foto: fah

Dok većina sportskih saveza čeka s odlukama o nastavku natjecanja prekinutih zbog pandemije koronavirusa, u Hrvatskom košarkaškom savezu (HKS) prošloga su tjedna donijeli drastičnu odluku. Sva su natjecanja trajno prekinuta, a prvaci u sezoni 2019/20. neće biti proglašeni. O trenutačnoj situaciji u hrvatskoj košarci s glavnim tajnikom HKS-a Josipom Vrankovićem razgovarao je Lovorko Magdić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nadam se da smo svjesni trenutka u kojem živimo i koji su prioriteti, a to je u prvom redu zdravlje svih članova zajednice. Odluku smo donijeli vođeni tim motivima, a kad se situacija popravi lako je neke stvari odrediti. Međutim, htjeli smo dati do znanja da se stvari u sportu moraju početi rješavati, jer ova će se situacija sigurno odraziti i na gospodarstvo i na sport, rekao je Josip Vranković u razgovoru za Hrvatski radio, nastojeći obrazložiti tako drastičnu odluku.

Zbog sustava doigravanja, u HKS-u su logično procijenili da nije pravedno proglasiti prvake prema trenutnom poretku, kao što je to primjerice učinio odbojkaški savez.

– Teško mi je komparirati sportove i drugome soliti pamet. Sve su ovo nepopularne mjere. Treba biti razuman i pričekati da sve prođe, a onda sjesti za stol i usklađivati se za budućnost, kaže Vranković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Smatram da trenutni sustav natjecanja dogodine neće biti moguć. Možda ćemo i sada, kao u Domovinskom ratu morati organizirati više skupina sa po nekoliko klubova, naveo je Vranković.

– Očekuje nas velika kriza, sport je najranjiviji, a koliki će biti razmjeri te krize ne mogu procijeniti, izjavio je glavni tajnik krovne hrvatske košarkaške organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.