Vrijedna 185 milijuna dolara: Kinezi ulažu i u nogometne akademije

Foto: Twitter

Da Kinezi ne ulažu samo nevjerojatan novac u strane nogometaše pokazuje i primjer nogometne akademije prvoligaša Guangzhou Evergrande.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najbogatijih klubova na svijetu posjeduje najveću nogometnu akademiju na svijetu vrijednu čak 185 milijuna dolara.

Akademiju pohađa 2,500 dječaka koji treniraju na 50 nogometnih terena, a u školi rade 24 španjolska trenera.

Dječaci u akademiji žive, školuju se i treniraju šest dana u tjednu. Unutar kampa nalaze se i tereni za košarku, tenis i odbojku, višenamjenska dvorana, bazen, kino, knjižnica i nekoliko kantina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kinezima nedostaje, kako mi to u Španjolskoj kažemo, nogomet na ulicama. U Kini dječaci ne igraju nogomet na ulicama kao u Brazilu, Španjolskoj, Francuskoj i drugim zemljama svijeta. To se mora promijeniti,” kazao je Javier Moreiras, jedan od trenera u akademiji.

Guangzhou Evergrande je posljednjih šest godina prvak Kine, a dva puta je bio prvak Azije (2013, 2015). Momčad vodi bivši brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari, a glavna zvijezde momčadi je Kolumbijac Jackson Martinez koji je u veljači 2016. stigao iz Atletico Madrida za 42 milijuna eura.

Klub iz grada Cantona je vlasništvo tvrtke koja se bavi nekretninama Real Estate Evergrande Group.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.