Vrijeme mu nije saveznik: Neki tvrde kako se Novak Đoković zapravo više nikad neće vratiti na sam svjetski vrh!

Foto: Twitter

Ne tako davno najbolji tenisač svijeta Novak Đoković u posljednjih godinu dana drastično je pao na na ATP ljestvici. U Australiji, na prvom Grand Slam turniru, na kojem je hrvatski tenisač Marin Čilić došao do finala, poražen je u četvrtom kolu, ispao je od senzacije turnira Hyeon Chunga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković navodno ima velikih problema zbog jakih bolova u laktu, zbog čega je i šest mjeseci pauzirao. Srpski tenisač se vratio, međutim, to nije to, njegova igra je daleko od one kojom je uspješno vladao svjetskim tenisom. Neki će reći kako je najviše vlastitom krivnjom ”postao prosječni igrač” koji će teško povratiti stare pozicije. Iako i dalje dominiraju ”stari” majstori, Nadal i Federer, pojavili su se i ”neki novi klinci u kvartu”, konkurencija u muškom tenisu sve je žešća.

Đoković se nakon prošlogodišnjeg Wimbledona, na kojem je Čilić također igrao finale, odlučio privremeno povući kako bi zaliječio ozljedu, no, ne operacijom, kako su mnogi očekivali, već na način na koji to vrhunski sportaši ipak ne rade, isključivo mirovanjem te neinvazivnim terapijama. Takvo ”liječenje” upalilo bi da je Đoković ”normalan” građanin, koji nije izložen naporima suvremenog sporta, no, u vrhunskom tenisu to ipak očito nije moguće. Ne može se igrati vrhunski tenis ”poluizliječenom” rukom.

Nakon poraza u Australiji srpski je tenisač ipak odlučio presjeći, trebao bi vratiti u ožujku, na velikom turniru u Indian Wellsu, pod uvjetom da to bude moguće s obzirom na zavoj, ili gips, na njegovoj ruci. Đoković je odlučio napraviti detaljnu analizu, svjestan kako vrijeme prolazi i da mu on više nije saveznik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Twitteru jedna fotografija dodatno je izazvala pozornost teniske javnosti i uzbunila njegove navijače. Naime, konobarica u jednom švicarskom restoranu se fotografirala s Đokovićem te je fotografiju objavila. Na slici se vidi kako je cijeli desni dlan desne ruke Novaka Đokovićaa zavijen, neki govore o zavoju, drugi spominju gips te tvrde kako mu je cijela ruka zbog bolova u laktu imobilizirana gipsom.

Podsjetimo, Đoković je u Švicarsku došao s pregleda u Pragu. Što god da je nije dobro za Đokovića, budući da nekoć najbolji tenisač svijeta tijekom dana mora nositi bandažu preko dlana. Izgleda kako bolovi postoje i tijekom mirovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.