Vučić s Arkanom 1990. divljao na Maksimiru: “Znali smo da se sprema kaos, ali ne između Delija i Boysa, nego između Hrvata i Srba”

Foto: snimka zaslona

13. svibnja 1990., u predvečerje Domovinskog rata, nije odigrana utakmica Dinamo – Crvena zvezda. Taj dan ostao je upamćen po krvavim neredima u sukobu Boysa i Delija .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među Delijama su bili i Željko Ražnatović Arkan koji je te sezone sjedio na Zvezdinoj klupi, te Aleksandar Vučić, sadašnji predsjednik Srbije.

“Gledajte, uvijek smo mi bili spremni na tuču u Zagrebu, ali ovo je bilo nešto drugačije. Više od dvije tisuće Delija vlakom je krenulo u Zagreb. Prvi incident dogodio se već u Vinkovcima, bio je gadniji nego inače. Znali smo odmah da se u Zagrebu sprema kaos, ali ne između Delija i Boysa, nego između Hrvata i Srba.
I mi i oni osjećali smo se jako moćno. Podizao se srpski nacionalizam, ali rastao je i hrvatski. Mi smo stigli u velikom broju, nikada se neće ponoviti takvo gostovanje. Navijači Zvezde stizali su iz Petrinje, Gline, Knina i čitave Krajine i dalmatinskog zaleđa. I navijači Dinama osjećali su se moćno. S obje strane na stadionu osjećala se iskrena mržnja i pjevale su se pjesme najjezivijih sadržaja”, rekao je Aleksandar Vučić, prenosi Espreso koji je objavio njegovu fotografiju s Maksimira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arkan je tada na Maksimiru, sjedeći na klupi kao predstavnik kluba, imao pištolj. Navodno je kao agent Službe državne sigurnosti, dobio zadatak izazvati nerede na Maksimiru. Kasnije je, 1999. godine, Arkan ubijen u Beogradu. Bio je vođa postrojbi koje su činile ratne zločine po Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO) Sjeća li se srbijanski premijer Vučić svog govora iz okupirane Gline 1995. godine?

Aleksandar Vučić i danas se pamti po izjavi kako “Glina nikada neće biti hrvatska” iz 1995., a koju je rekao u Glini kao tajnik Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.