Warriorsi krenuli po NBA naslov prvaka! Slavili u produžetku protiv Clevelanda 108:100!

Foto: fah

Košarkaši Golden Statea pobijedili su Cleveland sa 108:100 (98:98) u produžetku, u prvoj utakmici finala NBA lige odigranoj u noći s četvrtka na petak u Oaklandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostima nije pomogao ni osobni rekord LeBrona Jamesa po broju postignutih koševa u utakmicama finalne serije. James je postigao 44 poena, uz osam skokova i šest asistencija, ali je i promašio šut za pobjedu u regularnom dijelu utakmice.

Kod pobjednika Stephen Curry je postigao 26 koševa i podijelio osam asistencija, Klay Thompson je ubacio 21 poen, a Andre Iguodala dodao je 15 koševa i odigrao ključnu ulogu u obrani na Jamesu u završnici dvoboja. Warriorsi su tako stigli do prednosti od 1:0 u seriji.

Za Cleveland je od poraza u prvoj utakmici puno veći gubitak moguća teža ozljeda Kyrieja Irvinga (23 poena, 7 skokova, 6 asistencija). Razigravač Cavaliersa je u produžetku ozlijedio lijevo koljeno i upitno je hoće li moći pomoći svojoj momčadi u nastavku finalne serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utakmica je na rasporedu u noći s nedjelje na ponedjeljak, u 3 sata iza ponoći, a domaćin je ponovno Golden State. Pobjednik NBA lige bit će momčad koja prva dođe do četiri pobjede.

NBA finale – 1. utakmica:
Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 108-100 (pro.)
(Golden State je poveo u seriji s 1-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.